söndag, september 19, 2021

När det inte blir som man tänkt sig

Välkommen till LottenBloggen

Så har jag röstat i kyrkovalet även denna gång. Det var bra ordnat i Kyrkans hus i Norrköping, nu är det bara att invänta resultatet. 

Sedan var tanken att vi skulle åka till Blomsterlandet för att hämta perennerna jag beställde 8 september. Men se de hade inte kommit, förhoppningsvis kommer de imorgon. Varför det behövts så många dagar från beställning till eventuell leverans kunde jag dock inte få svar på.

Så istället för att göra klart våra rabatter för den här gången blev det att skörda och klippa ner sådan som gått ur säsong så att säga.

Tänk att det kan vara så tillfredsställande att fylla en kompost. Idag fyllde vi på med grönt från tomater, gurka zucchini och sockerärtor.

Samtliga tomater är nu skördade. Suzan ska göra grön tomatmarmelad på en del av de här, andra ska jag försöka få att mogna i lägenheten. De får ligga i vardagsrummet med några äpplen.

Bönorna fortsätter att spruta ut, ja bönor, så de får stå kvar ett tag till. Sockerärtorna har dock fått göra sitt för den här säsongen. Nej, jag är ingen hejare på att ta snygga kort på våra grödor men ni får i alla fall ett hum av hur mycket vi fick idag.

Vi stötte tyvärr även på patrull när det kom till lökarna vi beställt. De från Polen låg tätt packade i små små påsar, utan bilder men med polsk text. För att de ska hamna på rätt plats måste jag alltså jämföra namnen på påsarna med beställningen. Förhoppningsvis orkar jag göra det ikväll.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att ni lyckats med så många olika grödor.
Kan du inte översätta polskan via googletranslate. Eller kanske lättare att översätta från svenska till polska.
Ska verkligen bli intressant att följa valresultatet från kyrkovalet. Även om det inte är lika lätt som vid de borgerliga valen.

/Marianne

Bloggblad sa...

Så gröna fingrar ni måste ha, Suzan och du! 🥑🥭🍒🥝🍍🍋🍊🍌

Vonkis sa...

Marianne
Det var ganska enkelt att hitta rätt från beställningen men det hade varit bra om de satt bilder på påsarna det hade det.

Bloggblad
Suzans är grönare men mina blir grönare och grönare :-)