onsdag, januari 05, 2022

Väskor till lotten

Välkommen till VäskBloggen

I  slutet av augusti hörde Den ömma modern med något hon grubblat över, eller i alla fall hennes hjärna bearbetat under natten. Det där cerisa duschdraperiet från övervåningen i huset, skulle inte det bli till bra påsar att ta hem jordiga grönsaker som morötter och rödbetor från lotten i? Och vore det inte bra med en tygkasse, lik butikernas papperskassar, att ta hem allt i? Men det var absolut inget Den ömma modern skulle ta tag i nu, odlingssäsongen var ju nästan över men till nästa år skulle de vara klar. 

Det gick någon vecka, sedan kom ett nytt meddelande från Den ömma modern. Påsar och väskor (observera plural) var färdiga och skulle skickas men hur var det med postens största kuvert, går det in i min brevlåda?

Paketet kom, jag hämtade det på lyxkonsum och ja, vad ska man säga. Håll i er för nu blir det många bilder.

Låt mig börja med duschdraperipåsarna. Det är fem stycken i olika storlek och alla har en dragsko. Några av snörena (som inte syns på bilden) kommer från mormor, resten av snörena är köpta till det här projektet.

Det blev lite över av draperiet så jag gjorde en lite ficka som du kan ha påsarna i.

De här påsarna fick jag i ärlighetens namn för något år sedan för att ha när jag handlar frukt och grönsaker men som synes har de kommit till användning med grönsakstransporten från lotten också.  Tyget kommer från en gammal spetsgardin som inte längre förtjänade att hängas upp.

Så var det då väska 1. Den har två fickor på ena sidan, för att kunna lägga undan nycklar och mobilen.  
Tyget köpte jag för en oherrans massa år sedan och Den ömma modern fick det när jag flyttade. Dragkedjorna har hon haft hemma från något tidigare projekt.

På insidan återkommer duschdraperiet som foder och i den här väskan kan man använda det som ett lock genom att dra igen fodret som en påse.

Väska ett med en termos i sig.

Väska två har en vaxduk i botten så kan den stå på marken om ni exempelvis plockar äpplen och det gör inget om det är vått i gräset. Vaxduken är kvar sedan Den ömma modern sydde en liten väska till mig att ha lunchlådan i till och från jobbet.

På den här väskan är fickan lite större och placerad på ena kortsidan.

Handtagen på tvåan är inspirerad av Ikeas plastkassar med två olika storlekar och är fodrad med duschdraperiet.

Väska två med min det av morots- och rödbetsskörden. Jag blir lite lycklig av den här bilden, det ska erkännas.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du kan ha nytta av väskorna/påsarna. Och att min hjärnas nattarbete ger resultat. Det blir nog fler påsar av spetsgardiner om ett tag. Först ska jag klura ut hur jag ska göra hand/axel- väskan till mig själv. Hur jag ska få till innerfickorna.

Din ömma moder

Versch sa...

Alltså wow! Din mor kan!
Så fyndiga och fina väskor/påsar.

Vonkis sa...

Min ömma moder
De hann komma till nytta många gånger innan allt var skördat för hösten :-)
Känner jag dig rätt (och det är jag väldigt säker på att jag gör 🙂) har du snart kommit på en bra lösning.

Versch
Hon kan verkligen. Nu i jul fick jag en ny väska med fack för fyra väskor.

Vonkis sa...

*med fyra flaskor, skulle det ju stå.

Bloggblad sa...

Vilken toppenidé!

Innerfickor i väskor tycker jag är svåra att måtta in på rätt nivå, de ska ju helst sys på innan fodret är på plats, och att måtta rätt med tanke på sömsmån och invikning mm hamnar mina lätt fel.

Vonkis sa...

Bloggblad
Hon har många bra idéer min mamma :-)

Jag som knappt kan sy en raksöm på gardiner skulle inte ens veta var jag skulle börja för att sy en ficka, oavsett var den skulle sitta.

Anni sa...

Tänk så bra att både du och jag har så symaskinsduktiga familjemedlemmar. De är verkligen guld värda. SÅ genomtänkta väskor!