tisdag, januari 11, 2022

Det ska ju inte vara lätt, det ska det inte

Välkommen till TestBloggen

Om man behöver testa sig för covid19, då ska man baske mig inte bo själv eller vara utan bil. Tre gånger har jag testat mig för Covid19 så här långt och det har inte varit det lättaste.

Bara själva bokningen är ett jytter. Först ska man lägga en beställning för provtagning och sedan ska man klicka sig vidare och försöka boka tid på en annan sida, om det ens finns någon tid att boka.

Första gången tog jag taxi till provstället vilket ledde till både en livrädd taxichaufför och ett något mindre bankkonto. Resan kostade mig över 500 kronor tur och retur.

Andra gången vick jag skjuts av en vän, satt i baksätet med munskydd på och fönstret öppet. Så den här gången tänkte jag att jag för enkelhetens skull skulle boka ett sånt där kit med egentest. Jag har läst på twitter att folk fått dem levererade med taxi båda vägarna men som så mycket annat ordnas det här på olika sätt i regionerna. Tre vänner har varit inblandade i att hämta ut testet, komma hit med det och sedan hämta det hos mig för inlämning igen på apoteket. Vänner som behövt stressa som små gnuer (och det vet vi alla hur gnuer stressar) från sina jobb för att hinna innan stängning, för så klart var öppettiderna bara inom kontorstid.

Ja ja, nu har svalg och näshålor topsat, jag gjorde mitt bästa för att spotta så mycket som möjligt på det där fatet, vilket inte är så lätt för den som är torr i munnen, så nu är det åter igen bara att vänta på provsvaret då. Men oavsett vad det säger blir jag nog hemma några dagar till, tre kvällar i rad har jag fått feber, halsen tjock, rösten svajig och hostan periodvis väldigt jobbig. Och jag får f*n ångest av att vara hemma igen. Eftersom jag var sjuk innan jullovet är det nu en månad sedan jag var på jobbet. Får hemska flashbacks till de där 469 dagarna.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår din skräck att var isolerad igen. Tror att det är få som verkligen kan förstå hur jobbigt det är/var att vara isolerad och vara helt beroende av andra, inte kunna göra spontana saker och absolut inte bli tvärsugen på nåt. Huvvaligen, hur du har tvingats att ha det.
Nu ska det väl inte behövas så lång isolering! Är väl 7 dagar de pratar om?
Får hoppas på ”vanlig” förkylning. Tyvärr kan ju de ta några dagar också.

Håller tummen att du snabbt blir frisk!
Matianne

Anonym sa...

😢

mossfolk sa...

Intressant att det fungerar så olika i olika län. Här slutade man med tidsbokning för länge sedan. Alla, från och med förskoleklass, hämtar ut ett pcr-testkit i en låda utanför vårdcentralen. Man kan förstås ta hem det, men jag tror att de flesta gör det på plats (vi brukar göra det i bilen, men ofta står det någon under tak runt hörnet eller vid cykelställen). Sedan stoppar man sitt rör i ett hål i tidigare nämnda låda, scannar QR-kod-koden som låg med testkitet och så är det klart. Hur smidigt som helst.
Har man inte bil kan ju någon annan hämta testet…och lämna tillbaka det. Lådorna står utanför alla vårdcentraler till kl 18, men utanför jourvårdcentralen till kl 21.

Däremot är det just nu lång väntan på provsvaret -men det verkar det vara överallt?

Krya på dig!

Bloggblad sa...

Skönt att du slapp coviden den här gången, men tusan att du ska vara så mottaglig för basseluskerna - som väl heter virusar numera. Den av oss som väntar på operation, börjar bli ganska otålig. Kanske beror väntan på överbelastning i vårdsystemet?

Anni sa...

Ser av Bloggblads kommentar att du testades negativt, det var ju väldigt skönt ändå. Jag har inte testat mig en enda gång än.