måndag, januari 24, 2022

Rövenschnitzel

Välkommen till RövBloggen

Optimismen sprudlar verkligen här just nu. Covidtestet var tack och lov negativt men det betyder inte att jag får gå tillbaka till jobbet i nuläget. Imorgon måste jag ringa reumatologen och höra vad de säger om läget i Östergötland i allmänhet och på jobbet i synnerhet. Däremot var 1177 väldigt bestämda med att jag inte ska ta min tredje dos på onsdag, så det blir till att boka om den tiden igen, fjärde gången gillt?

När jag pratat med reuma imorgon kommer det bli dvd för hela slanten. Jag byter ut sängen mot soffan, datorn mot tv:n för nu ska Krigets vindar plöjas. 14 timmar och 39 minuter.

Behöver avsluta med lite positiva vibbar känner jag så här kommer bilder på de två amaryllisar jag fick av päronen i mellandagarna. Den vita har slagit ut några klockor, den röda börjar precis spricka upp. Förra julens amaryllisar har inte vaknat nämnvärt men så väckte jag dem inte förrän i december heller. De gula hyacinterna har fått små gröna blad som kikar fram, får se om det blir något mer av dem än så den här gången.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår din frustration!
Du som var så glad över mötet med eleverna förra veckan.
Kramigare i massor?
Marianne

mossfolk sa...

Jag misslyckades fullständigt med förra julens amaryllis. Det kom förvisso långa fina blad, men inte ens antydan till någon blomma. Och det var kanske lika så bra, för de nya vi köpte fick vi slänga ut när de blommade som vackrast -kattungen visade sig ha en förkärlek för giftiga lökar...

Det är så drygt med hela det här covideriet! Hoppas att du blir frisk och kan ta tredje sprutan snart!

Anni sa...

Rackarns att du inte fått tredje sprutan än! Du borde ju fått den före mig, före jul. Hoppas att du fick något upplyftande besked idag.

Fiiin amaryllis!

Elisabeth sa...

Skönt ändå att testet var negativt, men trist att du inte får ta dos 3 på onsdag. Jag trodde att det var okej att ta vaccin så länge man inte har några symtom (det berättade Google för mig förra veckan, när jag var totalstressad inför dos 3 och därför ångestgooglade om symtom och vaccinering).

Vonkis sa...

Marianne
❤️

mossfolk
Det är enligt mig en gåta hur folk kan säga att det är sååå enkelt att väcka amaryllislökar.

Attans att katten gillar lökarna. Kanske skulle det fungera att gräva ner lökarna i trädgården?

Anni
6-månadersgränsen från andra dosen intärffade vid jul och jag bokade en tid så snabbt som möjligt när jag skulle vara hemma igen. Men det sket sig ändå.

Elisabeth
Jag är fortfarande inte återställd, halsen är lite tråkig och hostan kommer och går, och då får jag inte ta någon spruta :-(

Vonkis sa...

mossfolk
Nu såg jag att nu kastat lökarna redan.