söndag, januari 30, 2022

Gu va retro

Välkommen till RetroBloggen

När man inte har något vettigt att ta sig för, då kan man lika gärna vara lite retro och titta å de dvd:er man har kvar. Den här veckan har det blivit Andravärldskrigseposet krigets vindar samt Krig och hågkomst. Drygt 37 timmar med familjen Henrys öden och äventyr. Serien håller förvånansvärt bra. Visst är specialeffekterna ganska underhållande (hej leksaksbåtar i badkar typ) och flera scener är väldigt utdragna. Men leksaksbåtarna är inte i bild så ofta och de utdragna scenerna fyller ändå sin funktion.

Det gick ganska bra att plöja Krigets vindar, på bara lite drygt en dag hade jag sett de sju avsnitten. Men i Krig och hågkomst handlade det allt mer om förintelsen och det var riktigt tungt att se. Det blev inte med än två avsnitt om dagen. Sedan blev det Parks and recreation för att lätta upp. 

Jag har beställt Band of Brothers med den har inte kommit än så imorgon drar jag igång den danska serien Matador.

Annars då? Jag har varit ute på nya provtagningsäventyr i veckan. När man har infektion i luftrören är man inte direkt välkommen på vårdcentralerna. I tisdags blev jag därför, efter samtal med reumatologen och vårdcentralen, skickade till en jourcentral för provtagning och koll av läkare. I fredags skulle jag på återkoll. Läkaren på jourcentralen hade sagt att jag skulle till vårdcentralen för att ta nytt prov men där var jag som sagt inte välkommen, vilket jag förstå men jourcentralen var av någon anledning inte heller aktuellt. Efter mycket om och men fick jag i alla fall åka till vårdcentralen men jag skulle vänta ute för att sedan bli insläppt i ett litet rum vid deras ambulansintag. Jag avundas verkligen inte personalen i primärvården, det är inte lätt för dem att få ihop allt. 

Imorgon blir det distansundervisning hemifrån och på tisdag ska vi nog var på plats på skolan igen. Håll tummarna att det dröjer riktigt länge till nästa sjukdomsperiod nu. Om inte annat så jag kan ta den där tredje jäkla dosen någon gång.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det gäller att hitta på att fördriva tiden! Jag skulle bli tokigare än jag redan är, om jag inte hade tillgång till min symaskin, om jag måste vara isolerad. Tur, för mig att det finns massor av tyg hemma.
Band of brothers finns här hemma, så lite synd att du hunnit beställa.
Håller tumme, och önskar av hela mitt hjärta att sjukdomstiden är förbi nu.
Lycka till med vaccinationerna.
Din ömma moder.

Bloggblad sa...

Det är vad jag alltid misstänkt: de vill bara ha friska människor på VC och sjukhus!

Känns som fel ord ... sjukhus. Missvisande.

Fast just nu är jag glad att de finns. Min lille gubbe är fixad och klar och konvalecerar för fullt. Får ej dammsuga, men kan fixa kaffe och plocka i och ur diskmaskinen. Alltid nåt!

Vonkis sa...

Min ömma moder
Band of Brothers har faderskapet fått av mig så den ska ni ha kvar :-)

Det blir distansundervisning i några dagar nu och jag har fått ok från rektorn att jobba hemifrån då, så jag har fått några extra dagar att krya på mig ordentligt kan man säga.

Bloggblad
Jag förstår att de inte vill ha in människor med tokhosta på vårdcentralerna men två år in kan jag å andra sidan tycka att en bättre lösning än ett rum vid ambulansintaget borde vara på plats. Inte bara för patienternas skull men för personalens.

Så skönt att han blivit fixad äntligen, och dammsugning finns det ju tid till framöver med :-)

Anni sa...

Hoppas att du anses frisk nu och får jobba igen på måndag? Plus får ta din vaccindos!
Krig och hågkomst tror jag inte att jag sett, leksaksbåtarna till trots. Måste kolla upp om jag bara sett krigets vindar. Har böckerna, men minns inte ens om jag läst dem. Jisses, det här är ju så retro att jag var ung då!

Vården kan inte direkt jubla över att restriktionerna släpps den nionde. Det är ju inte som att pandemin är över, direkt.

Vonkis sa...

Anni
Jodå, jag har varit jobbfrisk hela veckan men vi har haft distansundervisning (hemska saker). på måndag ska vi dock vara på plats igen.

Säg till om du vill låna boxen. Någon av oss lär väl ha vägarna förbi den andra framöver går det att skicka paket :-)

Jag är både lättad och oroad inför de lättade restriktionerna. Personligen kommer jag fortsätta ta det försiktigt ett tag till, i alla fall tills jag fått den tredje dosen.

Anni sa...

Det känns tryggt att du har boxen för utlåning, bra att veta om jag någonsin kommer ifatt med allt annat jag vill se. Såg att Outlander kommit med ny säsong (var det sjunde eller bara sjätte?) Jag måste nog se klart säsong två snart ...