onsdag, juni 22, 2022

Blommor, blommor. blommor

Välkommen till BlomBloggen

Jag har fått något bös vid revbenen på ena sidan så det där med att böja mig framåt eller lyfta något lite tyngre var inte att tänka på vilket betyder att det inte blev något arbete med kanten till jordgubbsrabbaten. Det är något frustrerande, jag vill ju bli klar med den, men nu är det som det är.

För ett tag sedan köpte jag några plastkrukor för att testa att sätta upp dem på spaljén på balkongen. Det verkar fungera ganska bra så det blev en tur till Clas Ohlson för att köpre några till.

Men först blev det ett besök på Lundbys för att köpa några blommor till sagda spaljé samt till lotten. Jag såg många fina blommor som jag väldigt gärna hade köpt, bland annat den här busk fuchsian. Men jag lyckades lägga band på mig.

Hade jag haft en större balkong hade den här lyktmalvan följt med hem.

Den här petunian satt i en blomgrupp. Jag letade efter en likadan att köpa enskilt men det fanns inte. Synd, för den hade passat perfekt på spaljén. Men jag ska inte bara skriva om blommor jag inte köpte. Jag fick med mig en gul nemesia och en vit lejongapsranka till spaljén.

Till lotten köpte jag en hängfuchsia till ampeln vid dörren.

Tyvärr gick den lejongapsranka jag köpte till struten sönder när jag vände på blomman för att ta loss krukan. Större delen av den försvann. 

Den går nog inte att rädda men jag testade att sätta ner kvistarna i lite jord. Du vet vad vi säger, går det då går det.

Tre blommor fick plats i urnan. Jag har sett på Trädgårdstider att det kan vara ganska trångt i blomgrupper. Hoppas det stämmer.

Jordgubbskanten låg och hånade mig framför växthuset hela dagen. Kanske kanske kan jag bygga lite på den imorgon.

Det växer så det knakar i kål-lådan och nätet gör det den ska, jag kunde inte se en enda gnagskada där inne.

Stödet till sockerärtorna har inte fungerat. Tyvärr fick jag för mig att försöka fixa till det och jägarns vad revbenen inte uppskattade det. Det var bara att plocka ihop sedan. Jag som hade tänkt klippa lite pioner och skörda både spenat och pak choi. Med det fick vara. Tack och lov hade jag hunnit klippa klart gräsmattan innan, men nu står det å andra sidan två uppsamlare fyllda med gräsklipp i växthuset. Men det är ju en dag imorgon också. Och dagen efter det.

2 kommentarer:

Anni sa...

Undrar om du drabbats av en sträckning när du släpat och sågat, det skulle inte förvåna mig. Surt när du är så fylld av arbetslust!
Hoppas att din midsommarhelg blir bra!

Vonkis sa...

Anni
Detsamma önskar jag dig!
Endera är det en stäckning eller så har jag klämt något. Om det inte har gått över till nästa fredag får jag nog ta och ringa vårdcentralen. Oavsett vad det är så är det sannerligen surt.