måndag, juni 20, 2022

Dag två med kantbygge

Välkommen till ByggBloggen

Vafalls, två inlägg samma kväll, och imorgon är det dessutom fotodag. Käre värld.

I vilket fall. När jag var klar på jobbet idag blev det en tur till Trafikverket för att ta ett foto till mitt nya körkort, följt av ett besök till Jula för att köpa en handsåg för att kunna såga till reglarna till jordgubbsrabattens kant.

Väl på plats var jag helt ensam på hela området. Det småregnade till och från (tack och lov för regnet) så de andra lottägarna höll sig hemma (eller någon annan stans). Det gick faktiskt över förväntan att såga reglarna så jag gav mig på att olja in plankor och reglar. 

Tyvärr var det väldigt lite olja kvar så det räckte bara till sex plankor och tre reglar. Två av plankorna och två av reglarna står hopskruvade i stugan.

Trots att jag var trött kunde jag inte låta bli att börja skruva ihop kanten. Den övre plankan är ihopsatt med plankan till höger. Den till vänster lade jag bara dit för att få en bättre bild över hur det kommer bli. Den övre ska gå utanför kanten till jordgubbsrabatten eftersom vi har en bredare hallonrabatt bakom den.

Imorgon blir det till att åka till Jula igen för att köpa träolja för att kunna olja klart och så ska jag fundera över i vilken ordning de olika delarna ska sättas ihop för att det ska bli så smidigt som möjligt.

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag är grymt imponerad - eller också säger jag som plankan: jag är grymt impregnerad.

Versch sa...

Det kommer bli såååå snyggt med kanten runt jordgubbarna.

Vonkis sa...

Bloggblad
Ha ha ha!

Versch
Tack!

Anni sa...

Jamen titta, där var du ju igång på en gång!

Vonkis sa...

Anni
:-)