måndag, juni 20, 2022

Sakta men säkert

Välkommen till JobbBloggen

Nu har jag tagit semester på riktigt. De blev en sista sväng till jobbet  för att för att fixa klart på mitt skrivbord i arbetsrummet.

Första arbetsdagen i augusti (tillika min första arbetsdag tillbaka efter isoleringen) meddelade jag rektorn att jag behövde en höj- och sänkbar kontorsstol till klassrummet då jag fick väldigt ont av att sitta på en elevstol. Det mejlet fick jag aldrig något svar på så en vecka senare tog jag på eget bevåg kontakt med en fysioterapeut på företagshälsan och en och en halv vecka senare hade han fått ok från rektorn att komma och bedöma min arbetsplats.

På grund av sjukdom och kurser dröjde det till mitten av oktober innan bedömningen blev av. Redan samma dag fick rektorn och jag ergonomirapporten. Där stod att jag behövde få en ny arbetsstol till arbetsrummet och mitt huvudsakliga klassrum, en rullbar pall att använda bland eleverna, en liten och smidig rullvagn att transportera arbetsmaterial på samt att mitt bord i arbetsrummet behövde höjas.

En månad senare hade jag inte hört något från rektorn så jag mejlade en fråga om något var beställt. Det var det inte, men ungefär en vecka senare var allt utom rullvagnen beställt. Ena kontorsstolen och rullpallen kom efter några veckor. Det nya skrivbordet, som var höj- och sänkbart, kom i början av mars.

Så här såg min arbetsplats ut hösten 2018. Jag har så klar samlat på mig några fler pärmar med material sedan dess men det är inte det bilden ska visa. Observera de två hyllorna som står på bordet men även de tre lådor nere till höger. De försvann nämligen med det nya skrivbordet som alltså bara var ett skrivbord. Jag påtalade omgående att jag behövde få hyllplan ovanför skrivbordet samt en lådhurts till alla smågrejer som behöver vara i lådor. Det första hyllplanet kom på plats efter bara någon dag.

Det över hyllplanet blev uppskruvat torsdag eftermiddag, det var därför jag valde att åka till jobbet idag. jag har haft pärmar, mappar, anteckningsböcker och jag vet inte vad utspridda i bokhyllor i både arbetsrummet och materielrummet, där har jag även lagt beslag på ett bord för att ställa av saker. Som du ser saknas fortfarande låshurtsen. Den är, tillsammans med en ny stol till klassrummet (den stolen kom aldrig fram) uppskriven som önskemål till hösten (önskemål, när en fysioterapeut sa i oktober att det är något jag behöver). 

Nå ja, om ytterligare ett år kanske även de sakerna är på plats. 

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så trivsam arbetsplats! Med engagerad chef och allt ... Jag förstår den sköna känslan av ”Välkommen hit” som möter dig varje dag.
Din chef kanske tycker att du har det bättre än i Affganisstan (medvetet felstavat) där de sitter på stampat jordgolv utan bänkar, och med pappskivor för det som aldrig blev några fönster ...
Ack ja ...

Vonkis sa...

Bloggblad
Tro mig, jag har fått väldigt klart för mig vilket värde jag har på jobbet.

Versch sa...

Det är ju helt sinnessjukt hur en rektor/chef kan motarbeta sin personal. När det dessutom finns ett beslut från fysioterapeuten inom företagshälsan och det händer ändå inget utan påtryckning. Detta förhalande är ju rent tjänstefel i mina ögon,
Nä fy bubblan!
Skönt ändå att ha fått det mesta nu, samt att ha fått saker och ting på plats. Semestern är mer än välförtjänt för dig nu!

Anonym sa...

Det kanske saknas ”halvledare”.

Skämt åsido.
(här fattas larm och annat, och kan inte fixas pga världens brist på halvledare).
Rent bedrövligt att saker som egentligen bara tar en kort stund att beställa, ska ta ett år att åtgärda.
Hoppas det är gjort till hösten!

/Marianne

Vonkis sa...

Versch
Min lagledare har beställt en låthurts åt mig nu, men nog är det rektors ansvar att ordna sånt här skyndsamt. Men jag har vant mig vid att det är så här för mig.

Marianne
Om rektorn tagit tag i alla beställningar på en gång hade allt varit på plats nu. Jag menar, så svårt är det inte att förstå att det inte går att ersätta ett skrivbord utrustat med hyllor och lådor med bara en bordsskiva.