fredag, juni 17, 2022

Fullt upp

Välkommen till VeckoBloggen

Jägarns vilken vecka det har varit, från det ena till det andra och nu är jag väldigt trött.

Måndagen tillbringade jag i Stockholm för en dag om undervisning om Förintelsen och antisemitism. Jag var på plats utanför Historiska museet redan klockan 9 och hade en timme att fördriva innan seminariedagen skulle börja. Inga problem tänkte jag, som hade sett att Oscarskyrkan låg precis i närheten, och ni vet ju hur mycket jag tycker om att besöka gamla kyrkor. Men tji fick jag, för kyrkan öppnade först klockan 10.

Seminariet arrangerades av Yad Vashem, Forum för levande historia, Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet och Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) och det var fullmatat med intressanta och lärorika punkter. Vi fick bland annat lyssna på en förkortad version av Stéphane Bruchfeld föreläsning En dag i september 1942 på denna planet och vid den tiden. Förintelsen och samtidigheten. . Micael Bindefeld berättade om sin stiftelse och vi fick se några minuter av  Mikael Janssons film Witnesses som stiftelsen varit med och finansierat.

Sista punkten på museet var en förhandstitt på de första föremålen på Sveriges museum Förintelsen, som öppnades i torsdags. Ja, den öppnades digitalt.  Den första utställningen på plats planeras öppna sommaren 2023.

Som avslutning på hela dagen var bjudna på en mottagning hos den israeliska ambassadören. Det var snofsigt kan jag säga, nu har jag testat på att sätta fast mitt glas på en tallrik (inget var i plats eller papper), blivit serverad mat och dryck av personal som bar tilltuggen på brickor, och gått på mattklädda stentrappor på Östermalm.

Tisdagen ägnades åt det det som kallas systematiskt kvalitetsarbete. Inte mitt favoritgöromål så att säga. Vi tittade på verksamhetsplanen och svaren i skolenkäten och fick en väldigt väldigt grundlig genomgång hur man sparar ett dokument. Ja. På riktigt. Under allt detta viktiga arbete hittade jag en chokladkalender med två oöppnade luckor och ta mig tusan om det inte var två chokladbitar där bakom. Nej, jag åt dem inte.

Efter arbetsdagen var det sommarfest med jobbet. Den slutade med att lag Budgetunderskottet vann kvälles händelse- och musikquiz. Klockan var över 23 innan jag kom i säng. Hörde jag trött?

I onsdags gick jag NTA-utbildningen Från frö till frö och fick äta god mat. Väl hemma slocknade jag i soffan vid 18-tiden.

Torsdag och fredag har jag städat min arbetsplats, jag har äntligen fått det andra hyllplanet ovanför mitt skrivbord och får plats med nästan allt mitt material nu. Tänk så bra det blir när jag väl får den där lådhurtsen också. Jag har även pratat med vårdnadshavare och tidigare mentor till en ny elev som ska börja hos oss, mejlat (och fått svar!) från rektorn (han är ny och har nog bara inte lärt sig än att inte svara på mejl), svarat på en enkät om digitalisering, skickat sms till vårdnadshavare om kvarglömda kläder och haft tid att prata med mina väldigt fina kollegor. 

Nu börjar egentligen semestern, men jag ska faktiskt åka en sväng till jobbet på måndag. Det andra hyllplanet kom på plats ganska sent igår och jag vill att allt ska vara i ordning när jag börjar jobba i augusti.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Snälla nån vilken vecka!
Förstår att din semester är välbehövlig, och hoppas du får en fin sommar.

/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Tack detsamma :-)

Anonym sa...

Jag känner igen mig i dina upplevelser som lärare.
När börjar ni personal i höst?
Hoppas du får en vilsam semester! (På lotten?) / Carin

Vonkis sa...

Lena
Tack det samma :-)
Vi börjar redan 8 augusti, eleverna 17:e.

Anni sa...

En välmatad dag i Stockholm, alltså - både för hjärna och mage.

Vonkis sa...

Anni
Dagen i Stockholm var fantastisk.