fredag, juni 24, 2022

Varm midsommar

Välkommen till VärmeBloggen

Ni vet vad jag tycker om värmeböljor, det är för varmt. Den varmaste midsommarhelgen på 50 år. Nåja. Jag har inte direkt några traditioner runt midsommar, det är en helg bland många andra. När jag jobbade inom äldreomsorgen var min tradition att jobba hela den här helgen, det var väldigt trevligt med ob-tillägget.

Vad har jag då haft för mig denna dag? På förmiddagen blev det en tur till lotten för att vattna lite. Det var välbehövligt kan jag säga. Det var en hel del andra som också var på lotten idag, de flesta av dem var där för att grilla. Åh så gott det luktade.

Björnbären verkar må bra på sin portal. Det syns lite dåligt på bilden  men det är rikligt med blommor på slanorna. 

Det börjar även komma blommor på två av störbrytbönorna. Men jag undrar om det inte är lite tidigt, de är nämligen inte speciellt höga än. 

Ja, det var det där med att märka eller skriva upp det man planterar på olika ställen. I höstas satte vi ner några lökar vid odlingslådorna, det skulle kunna vara kvicklök men helt säker är jag inte.

I förrgår frågade jag våra nederländska grannar om de ville ha en linnétagetes som vi inte hade plats med. Det slutade med att den ena av dem tittade i våra rabatter, tog bort stjälkarna på tre av våra överblommade tulpaner och sa att där kunde jag sätta ner min planta. Det låter kanske fräckt med jag har frågat dem om råd om tulpanerna förut och hon hade ju rätt, linnétagetesen är nu planterad där det tidigare var lökarna och idag tog jag upp nästan alla lökar som var i den rabatten. Nu ska de ligga på tork några dagar.

Gårdagen blev lite av en vilodag. Jag borrade hål i de krukor jag köpt på Clas Ohlson och fixade till spaljén på balkongen. Som vanligt när jag fixar med sånt här ser allt väldigt uppradat ut men det är å andra sidan bara jag som behöver se det här, förutom ni som kikar in här ibland då. Större delen av gårdagen sov jag. Kanske inte så konstigt med tanke på hur jag gått på på lotten.

Nu ska jag äta lite matjessill, potatis, gräddfil samt tomater och titta på ett eller två avsnitt av Mash. Jordgubbarna fick vara 119 kr för en liter var lite väl dyrt för min plånbok. Trevlig midsommar på er!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nyfiken fråga, vad gör du med lökarna sedan de torkat lite? Lökarna är väl flerårig?
Vi har tillbringat hela dagen i Gideå, och kom hem strax efter 01.00. Trevligt har vi haft och ätit god mat.
Har det varit över 31 grader idag? Vi har varken varit på sociala medier eller sett/lyssnat på nyheter.
Marianne

Kjell Sigbjørn sa...

Gla Midsommar!
Äntligen kom sommaren här i norr. 25 grader i skuggan på midtsommareftermiddagen i går. Härligt 😊👍

Vonkis sa...

Marianne
Jag gör bara så våra nederländska lökproffs säger. Enligt dem mår lökarna bättre av att komma upp ett tag och så ska de ner i jorden igen i höst.

Kjell Sigbjørn
Det var ju sannerligen på tiden!
Glad midsommar på dig med!

Anni sa...

Löken du undrar över är en honungslök. Visst är den fin! Jag har några i en rabatt, men när de väl blommar har allt runtomkring blivit så högt att de inte syns. Kanske att jag i höst kommer ihåg att flytta dem?

Vonkis sa...

Anni
Aha, tack för namnet på löken.
De jag satte ner framför en annan odlingslåda har inte växt lika bra utan har bara lagt sig ner.