tisdag, juni 21, 2022

Ett foto i timmen tisdag 21 juni 2022

Välkommen till FotoBloggen

Vi får njuta av årets längsta dag idag och här i Norrköping ska det vara soligt mest hela dagen. Det är väl passande nu när vi går mot mörkare tider igen. Idag är det även dags för Ett foto i timmen igen och här följer min dag.

Kl. 06. Min första lediga dag den här sommaren. I vanliga fall vaknar jag klockan 5 på vardagarna så jag är glad att jag fick en timme extra. Vaknar dessutom till att en tredje blomma har slagit ut på orkidén.

Kl. 07. Det har varit skralt med humlor och bin på balkongen  men vid morgonens vattning var det en humla som satt på ringblomman och mumsade. Tyvärr flög den iväg precis när jag fotade. Ouppfostrad humla.

Kl. 08. Väldigt nervös väntan inför provtagning. Den här gången behövdes det tack och lov bara ett stick.

Kl. 09. Väntar på att tvättmaskinen till höger, som stått och snurrat på en minut i sju minuter, ska bli klar.

Kl. 10. Läser ikapp de bloggar jag följer. Bloggblad har sått aklejor och en sort är helt gul! Jag blev så klart kär i den så nu måste jag kolla runt bland blomsterhandlarna om de säljer gula aklejor och om jag hittar någon ska jag övertyga Suzan att vi behöver en sådan på lotten.

Kl. 11. LAddar batteriet till borr och skruvdragaren. Det var inte slut men det vore minst sagt surt om det laddar ur när jag är på lotten och jobbar.

Kl. 12. Dags att smörja in mig.

Kl. 13. Letar efter träolja och passar på att titta på lite pryttlar till ramen.

Kl. 14. På Jula fanns inte den träolja jag skulle ha så det fick bli en sväng till Biltema. Jag letade även efter spik för att kunna bygga ett bihotell men utbudet var väldigt skralt på båda affärerna.

Kl. 15. Äntligen är jag på lotten och kan sätta igång med att olja in brädorna.

Kl. 16. Pust. Nu är det bara reglarna kvar att olja in.

Kl. 17. Behöver belasta andra muskler så jag klippte gräset runt bärbuskarna och jordgubbarna, både med kantsaxen och gräsklipparen.

Kl. 18. Nöden är uppfinningarnas moder. Det var en faslig tur att jag tog med mina tomma tvättmedelsshinkar till lotten just idag för utan dem hade det varit ännu besvärligare att skruva ihop plankorna till jordgubbsrabattskanten. Det finns säkert betydligt bättre sätt att bygga en sådan här kant på men ni behöver inte upplysa mig om dem. Jag är en glad amatör som gör det bästa jag kan utifrån mina förutsättningar. 

Kl. 19. Det är dags att plocka ihop men först vattnar jag lite. Vattnet är fortfarande avstängt så jag vattnar bara det absolut nödvändigaste.

Kl. 20. Har handlat lite till Suzan och lite till mig själv.

Kl. 21. Ser till att få i mig mat lite snabbt, är väldigt hungrig och trött, måste ladda för att duscha.

Kl. 22. Ligger på tork i sängen. Tittar på Jill-informed och kommenterar i bloggar. Somnar snart. Andra som fotar sin dag hittar du här.

11 kommentarer:

Versch sa...

Jag har lyckats sova till framåt 7 de senaste dagarna istället för 5-5:30. Framsteg, och man får vara glad för det lilla. 😉
Vad fin orkidén är, vacker färg på blomman.

Vonkis sa...

Versch
Oj, men att sova över två timmar längre på mornarna är ju jättebra!

Karoleen sa...

Semester lät skönt! Jag har inte semester fören v29 så det är några veckor kvar. Ha en fantastiskt dag! Jättefin Orkidé!

Anni sa...

Så skönt med semester och solsken, det är dig väl unt.
Fantastiskt läcker orkidé, vilken färgkombo!

Lena sa...

I morgon vänder det 😅 snart dags för snöskottning och jullov 😝☃️❄️🧑‍🎄

Vonkis sa...

Karoleen
Tack!
Semestern är sannerligen välbehövlig, v 29 är inte jättelångt borta :-)

Anni
Semestern är väldigt skön men solen håller jag mig undan, den kan trigga igång skov...
Orkidén är en present från Den ömma modern, hon vet vilka färger jag gillar på blommor :-)

Lena
Swosh säger det, så är julen här.

Micke sa...

Det blev mycket gjort idag. Färg, skruvdragare, Biltema osv.. det är man inte van läsa om här :)

Versch sa...

Akleja är en fin blomma, hoppas du hittar den du söker. Min akleja har försvunnit spårlöst i år. Fick något angrepp på den förra året, någon larv som åt upp bladen. På samma plats för den stått hade sedan nässlor försökt rota sig, förmodligen trängdes aklejan undan helt. Funderar på att se om jag hittar någon ny sorts akleja och gör ett nytt försök till nästa sommar.

En glad amatör, gillar det uttrycket. ☺️ Känner mig också som en glad amatör i alla projekt jag tar mig för och testar mig fram. Det viktigaste är ju att man har roligt längs med vägen och själv blir nöjd.

Btw….lyckades sova till strax före 8 idag, vad hände? Är det semester-mood som börjar visa sig? 😄

Anni sa...

Kanske inte så konstigt att din kropp sa ifrån efter allt arbete!

Vonkis sa...

Micke
Då behöver du nog kika in här lite oftare :-)

Versch
Jag har hittat fröer och ibland verkar det finnas plantor av gul akleja hos Blomsterlandet så det kan nog gå vägen det här. Ni skulle kunna få en planta rosa eller lila akleja från oss, en av dem vi fick från en gammal kollega förra året har vuxit riktigt mycket. om ni kommer till Norrköping innan vintern får vi försöka ordna det :-)

Det är både roligt och frustrerande att bygga. Frustrationen beror på mina begränsningar så de får jag lära mig att leva med.

Sova till 8, härligt!

Anni
Nej, det är ju inte det, jag behöver lära mig den biten med.

Efwa sa...

Kikar in på din dag i efterhand. Har missat att vara med på EFIT många gånger nu men laddar för torsdag. =D