tisdag, maj 23, 2023

Ett foto i timmen tisdag 23 maj 2023

Välkommen till FotoBloggen

Så, det är Ett foto i timmen igen och jag är hemma från jobbet denna tisdag. Jag blev sjuk i slutet av förra veckan, lagom till långhelg och besök hemifrån. Vi får se hur den här dagen blir.

Kl. 07. Vaknar av en hostattack och behöver assistans från mina vänner pappersnäsdukarna. 

Kl. 08. Sov en stund till men nu behöver magen lite frukost.

 Kl. 09. Fiberdukarna är borttagna. Ser ni att aklejan närmast i bild blommar?

Kl. 10. Blogger fortsätter att bråka med kommentarerna. Gamla gamla kommentarer markeras plötsligt som skräppost! dag var det 56 kommentarer som behövde godkännas igen, bland andra två från mig själv.

Kl. 12. Lägger lite analog patiens, gudmodern väckte intresset igen.

Kl. 13. I väntan på spårvagn till vårdcentralen.

Kl. 14. Väntar på resultatet på snabbsänkan.

Kl. 15. Hemma igen, slut och genomsvettig och tar igen mig i vardagsrummet som inte är så höljd i dunkel som bilden antyder.

Kl. 16. Äter Coops pasta med köttfärssås, i sängen. Japp.

Kl. 17. Kan någon förklara för mig varför stängeln på mina orkidéer dör 99% av gångerna det blommat en blomma på dem?

Kl. 18. På vägen från toan till sovrummet gjorde jag en avstickare till balkongen för att fota den fina aklejan jag har där, tänkte att ni hellre ville se den än en bild på mina fötter på toagolvet.

Kl. 19. Vattnar tomatplantorna som även skulle må bra av att av lite ny jord.

Kl. 20. Våren har varit väldigt tuff och måendet har verkligen påverkats av det. Det är därför det blivit väldigt få blogginlägg och ännu färre kommentarer hos er andra bloggare, men ikväll har jag faktiskt kikat in hos de som varit med idag och kommenterat lite.

Kl. 21. De lite känsligare växterna har tagits in, övriga bäddats in i fiberduk. Och jag ska ta och lägga mig. Andra som fotar sin dag hittar du här.

10 kommentarer:

Karoleen sa...

Så tråkigt att vara sjuk! Jag känner mig aningen kraslig men det bryter inte ut, trodde jag skulle bli sjuk innan långhelgen men slapp. Skönt! Men vi får väl se hur det blir... Krya på dig!

Anni sa...

Då är vi två då. Tror inte att vi är ensamma, men det är ju en klen tröst. Jag mår i alla fall mycket bättre än i förra veckan. Castor fick vara stängt i fredags när jag skulle jobbat.

Så knepigt med Bloggers komentarer!? Mitt enda (?) problem med min blogg är att jag är ständigt utloggad, vilket också påverkat när jag ska kommentera hos många andra. Hos dig är jag inloggad, som det brukade vara.

Fint med aklejan! Ska kika på ditt fix-inlägg också.

Vonkis sa...

Karoleen
Tack och detsamma önskar jag dig.

Anni
JA du, blogger har en del att jobba på och har haft det ett tag nu. Flera av mina mellokryssare kan inte kommentera med namn och titt som tätt fastnar deras kommentarer som skräp.

Håller tummarna för att vi håller oss friska framöver båda två.

Eva sa...

Tittar in på din dag och hoppas att du också blir frisk snart. Vilken vacker akleja, en sådan skulle jag vilja ha i trädgården.

Vonkis sa...

Eva
Tackar.
Jag kunde inte låta bli att köpa aklejan när jag såg plantan hos blomsterhandlaren.

Anni sa...

49 kommentarer fanns som skräp hos mig! hade ingen aaaaning om det problemet så tack för att du skrev om det. tio år gamla grejer?!
Vattnar du orkidéerna för mycket? Var snål när de ill blomma!

Micke sa...

Krya på dig där.
Hemma sen klockan 23 igår och vad grönt det blivit här hemma på dessa 10 dagar. Hade massa skräp från trädgrenar mm efter kapat lite för 2v sedan och tror jag måste försöka "maka ner" dessa med gräsklipparen nu när gräset växt så..

Men tagit sovmorgon nu först :)

Bloggblad sa...

Nej så trist att du har åkt på nåt igen!
Förra året fick jag flera olika färger på aklejorna som jag sådde, de såg ut som rena köpeblommor, nästan som konstgjorda. Gula och ljusblå utöver sån tvåfärgad som din.
Jag strödde ut fröna som de genererade, men tror inte att nåt kommer. Det växer rosalila akleja vilt på ängen. Hemma i trädgården kommer det mörkblå varje år, trots att jag aldrig sått några här.

Kvickna till snabbt nu, så du blir pigg till sommaren. Sommarlov får man visst inte kalla det längre.

Medea sa...

Kikar in på din dag. Har missat många, många EFIT-dagar men på torsdag ska jag försöka komma ihåg det och vara med igen.
Hoppas att du blivit pigg igen efter att du var sjuk förra efit-dagen.

Vonkis sa...

Anni
Kanske är det vattningen jag är för generös med. Har nog öst på just vid blomning!

Micke
Ja gudars. I maj händer det tokmycket på tio dagar.

Bloggblad
Vi får försöka göra ett byte till hösten, då borde min växt till sig tillräckligt för att kunna delas.

Medea
Och jag missade den fotodagen, kom på den när jag kom hem från jobbet :-)