onsdag, maj 17, 2023

Fix på balkongen

Välkommen till BalkongBloggen

Skam den som ger sig, i år gör jag ett nytt försök med slingerväxter på balkongen. Den här gången har jag skippat sidoväggarna och testar att ha blommorna framför de stora fönstren. Det är jämnare sol där under dagen.

Det blir även en ny sort i år. Jag har köpt två lejongapsrankor och gett mig på att knyta ihop en egengjord spaljé. Sedan jag tig de här fotot har jag fixat två bsmbumpinnsr till behöver en bambupinne till den vänstra hinken. I mitten står en låda där jag sått sommarblommor, prästkrage, klint och vallmo.

Inte den snyggaste anordningen men förhoppningsvis kommer knutar och garnstumpar gömmas bakom blommor och blad. 

Det här är inte heller det stiligaste man kan ha men nu har jag tejpat upp en sollcellslampa. Håll tummarna att den inte ramlar ner.

Krukorna till den här spaljén satte jag upp ifjol, nu har det tillkommit en batteridriven ljusslinga. Underbart kitschigt så det förslår! 

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Duktigt! Jag har slutat bry mig om hur det ser ut på altanen numera när vi har stugan där jag pysslar desto mer. De dagar vi är borta (mest när det är sol o varmt) blir det hysteriskt varmt på altanen här hemma, så då dör det mesta ändå. Nån stackars pelargon har jag, så att det inte ser helt obebott ut.

I dag skulle jag ha skolat om tomatplantorna, men jag vill inte gå ut det kalla regnet. Visserligen behövs det regn, men det är sällan så charmigt som i sånger om vårregn...

Anni sa...

Så härligt med kitsch! :-)

Vonkis sa...

Bloggblad
Tack!
Du får ställa ut några plastblommor med pelargonerna :-)

Anni
Det är det sannerligen!