torsdag, juni 06, 2024

Nytt fågelproblem

Välkommen till FågelBloggen

Som ni vet har jag återkommande problem med duvor på balkongen. Trodde jag hade klarat mig från dem i år men då i slutet av maj var det ett par som ¨trodde de skulle kunna ta över min balkong men tji fick de.

Varenda blomlåda och kruka har överösts med grillpinnar och duvorna har hållit sig borta.

I morse hörde jag ett konstigt ljud på balkongen. Döm av min förvåning när det sitter tre kråkor på räcket! När jag öppnar balkongdörren för att de ska flyga bort visar det sig att det fanns ytterligare två kråkor på balkonggolvet. Jag har aldrig sett kråkor på min balkong.

Nyss hörde jag ett ljud som om något slog på balkongen och trodde det var duvskrämmartallriken som slog i vinden men den rörde sig inte. Tittade ut genom fönstret men såg ingen. Öppnade dörren och då flyger en kråka från balkongens ena hörn (där jag har spaljén för er som vet) och rakt in i balkongräckets "vägg", tillbaka in i hörnet och sedan ut från balkongen.

Vad i hela friden är det som händer och varför vill kråkorna helt plötsligt hänga på min balkong?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har hos Lidl köpt en "Rådjurs skrämma" med rörelsesensor som går att ställa in för olika djur! Den sänder en signal som djur (och yngre människor ☺️) inte tycker om. Jag hör den inte...
Med skrämmaren på balkongen slipper jag fiskmåsar och duvor på räcket 👍
Den drivs på batteri som laddas av solen.
/ Carin

Anni sa...

Har du sett Hitchcocks film Fåglarna? Hehehehe ...
Den där skrämman Carin skriver om, den hör jag trots min dåliga hörsel, så den fick vi ta bort. Hoppas att hennes grannar står ut.