lördag, maj 02, 2009

Melodikrysset vecka 18

Välkommen till KryssBloggen

Gör ett försök vid moderskapets dator ändå, får se hur länge jag står ut.

Känner så väl igen den första melodin, nynnar med och allt men vad hjälper det när jag inte vet vad flickan heter men där ska säkert vara Anna eller något sånt.

Och så var det Amanda Jenssen, med två ess (ss) som sjöng Amarula Tree från skivan Killing my darlings, för övrigt ett uttryck vi slängde oss med en hel del när vi skrev uppsatser på lärarprogrammet.

Vill ni läsa en liten fuling? Om inte så får ni hoppa ner en liten bit. Jag trodde på riktigt att man sjöng kvinnan är fuktig och sanden är tung när jag var yngre, fattade inte vad de menade... Låten heter Ta mig till havet, Peter Lundblads evighetssommarlåt.

Killinggänget har förstört några fina låtar för mig. En är Fred Åkerströms Jag ger dig min morgon, som jag för evigt förknippar med Torsk på Tallin nu för tiden. En annan är Love lift us up where we belong från filmen En officer och en gentleman. Ser bara de barbröstade brandmännen på Gregers brandstation när jag ser den. Han som sjunger låten med Jennifer Warnes heter Joe Cocker. En bra sångare det där.

Sa han att låten från Kausellerna sover hette Löjtnanter borde aldrig finnas till? Blev det inga protester från upprörda föräldrar då? Ja ja, först lät det nästan som Peter Harrysson men sedan hörde jag ju attt det var Claes Malmberg som sjöng låten.

Brolle Jr, Solo i Stockholm? Skulle inte tro det va...

Hmm, nu blev det lite svårare. Det var ju The music of the night från Fantomen på operan som spelades (det lät nästan som det var en midifil de spelade...) men är det Fantomen eller han den andra som sjunger den? Fantomen går in men det behöver ju inte betyda att det är rätt...

Och så blev detlite Kent, inte mina favoriter men vad fasen då, de går ju att stå ut med i alla fall.

Om Peter Lundblad för alltid förknippas med Ta mig till havet, vad ska man då säga om Miriam Makeba och Pata pata? Och kan någon sitta still när den spelas. Pata pata alltså, inte ta mig till havet.

Och så gissar jag att vågrätt ett ska vara My fair lady innan den har spelats. Ha ha, så kom den direkt efter. Ibland blir jag lite stolt över mig själv :-)

Ååå, Miss Li och Lars Winnerbäck i Om du lämnade mig nu. Jag skulle inte vara så förvånad om det var den som höl sig kvar på Svensktoppen i femtioelva år, men Du är min man???

Men vad i hela friden är det som saknas i lodrätt tre? Is??? När det kommer till Povel kan det ju vara vad som.

Åååå, Di Leva, everyone is Jesus, vad jag gillar den låten. Pappa blev inte riktigt lika glad när låten kom,"Den där fjanten nu igen"... Jag har sett Di Leva live en gång, på Öland 1998. "Djuren är mina vänner och jag, jag äter inte mina vänner" Klockren (säger köttätaren...)

Happ, där var krysset klart och datorn bökade inte en enda gång. Så kan det gå.

Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Äh, jag har ju varit så ledig som man bara kan vara idag... Och ändå missat både ring så spelar vi och melodikrysset. Helt hopplöst :)

Vonkis sa...

Mossfolk
Mäh...

Vonkis sa...

:-)