lördag, maj 22, 2010

Kungahuset, en traditionsbärare

Välkommen till TraditionsBloggen

Jag är inte rojalist, jag är republikan ut i fingerspetsarna. Har alltid varit det. När jag pratar med folk som är rojalister säger de så gott som alltid att kungahuset är en bärare av våra svenska traditioner.

Just traditioner har det också pratats en hel del om när det gäller det häringa bröllopet.

Victoria kan inte ha en brudklänning med bara axlar för det är emot den kungliga traditionen. Inbjudan kan inte se ut hur som helst, det ska vara kortege och vinkas på balkonger.

Just därför är det så konstigt att Victoria och Daniel vill frångå den svenska traditionen att gå tillsammans in i kyrkan när de ska vigas. Tydligen ska knugen lämna över Victoria för att markera att han har accepterat Daniel.

Men spelar det verkligen någon roll om han har gjort det eller inte?

Det handlar väl om att visa att de har valt varandra. Victoria gifter sig inte med Daniel, de gifter sig med varandra.

Och helt ärligt, finns det någon som i dagsläget tror att kungen inte accepterar Daniel?

Måste även säga att Bloggblad hade en bra synpunkt då hon undrade "Skulle inte svärmor stå där framme också i så fall, och lämna över gullplutten".

Läs mer
Dagen DN Expressen Expressen Aftonbladet Aftonbladet

Dagens FRA:are – download torrent Piracy Jihad Jane
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Den förvånade pappan sa...

Inför republik så slipper vi de där okunniga insnöade inavlade nötterna. (Daniel berikar väl i o fs genuppsättningen, så det är väl möjligtvis det positiva...

Vonkis sa...

Den förvånade pappan
Fast han har ju redan "förstörts" med det tokvaxade håret och slätstrukna ickesvar.

skoggie sa...

Jag har hört förklaringen att Daniel inte kan leda in Victoria eftersom han är av för låg "rang" ännu. Han blir först hertig när han säger sa till Victoria i kyrkan och först då har han rätt att leda henne. Det låter ju dock konstigt när han har lett henne både hit och dit och ända till säng redan...;) Näe, alltså jag kan förstå att kyrkan reagerar kanske men samtidigt så tänker jag mest att jag är glad att hon gifter sig med någon hon tycker om, oavsett hur hon tar sig in i kyrkan. Den där med jämställdhet.. vet inte.. har nog ingen åsikt om det..