söndag, juni 05, 2016

Kanske blir det en tomat i alla fall

Välkommen till OdlingsBloggen

Idag har jag äntligen kunnat köpa lerkrukor till balkongen. Det blev även en till balkonglåda och två fina dahlior. Tyvärr orkar jag inte med någon omplantering ikväll, har druckit på tok för lite idag och har huvudvärk därefter.

Ni får nöja er med en tomtuppdatering så länge. Så här ser de ut nu för tiden mina tomater. Som ni ser är det en väldig variation på storleken. En av de två största har faktiskt fått några blommor så nu hoppas jag att de blir pollinerade.

Av alla plantor som blev efter mitt fröexperiment är tolv kvar, ska bli intressant att se hur det här slutar.


#Blogg100
90/100

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst kommer du ihåg att nypa bort sidskotten som kommer i bladverken?
De tar kraft från plantan.

Ska bli kul att se tomatskörden i juli.
// Marianne

mossfolk sa...

Tomatplantor är ju väldigt tacksamma så jag tror alldeles säkert att du får ett gäng tomater. Alldeles särskilt med så många plantor :) Vad är det för sorter?

Vonkis sa...

Marianne
Jo, har nypt men undrar nu om jag kanske inte skulle ha gjort det. Tydligen ska man inte göra det på alla sorter så i fortsättningen ska jag nog bara tjuva några av plantorna och se vad som händer.

mossfolk
Jag vet ju inte vad det är för sorter. Tog fröer från två olika körsbärstomater jag hade hemma, en gol sort och en som var rödgrönmelerad men tänkte inte på att markera vilka som var vilka...