torsdag, juni 09, 2016

Nytt försök med Östergötland runt

Välkommen till ReseBloggen

Igår var alla vi i min årskurs ute på resa i Östergötland. Tidigt på morgon började vi och vädret var inte riktigt på vår sida men humöret hos alla var ändå på topp. Hur skulle det annars vara med ryggsäcken full av matsäck och sommarlovet nära förestående?

På bussen blev jag genast bombarderad med en massa gåtor i stil med vad är det som går och går av eleverna jag satt med. Är helt värdelös på sådana gåtor så jag kunde inte en endaste en, vilket eleverna älskade.

Första stoppet var Omberg. En kort men brant promenad upp till Hjässan gav oss denna fantastiska vy. Tyvärr var det rätt blåsigt, jag saknade fingervantarna jag lämnat kvar på mitt arbetsbord, det är ju ändå juni... Eleverna blev mest imponerad över att vara vid Vättern, sjön där Holger och Mortensen var vid vid ett av avsnitten i Geografens testamente.

På vägen ner till bussen gav jag eleverna ett uppdrag. De skulle hitta blommor i färgerna gul, blå, vit, rosa och röd. Trodde de skulle tycka att det var ett fånigt uppdrag men icke, de gick (eller snarare sprang) in i den med liv och lust. Så fort de hittade en blomma kom de till mig och frågade, räknas den som gul. Den enda färg vi inte hittade efter vägen var röd. På bussen till Rök sa plötsligt eleven bakom mig i bussen, V, jag har hittat en röd blomma, titta ut. Och där stod de, en massa röda vallmo.

Dagens andra stopp var vid Rökstenen. Först fick eleverna höra om och se på den. Måste säga att jag återigen blev imponerad av våra elever. Stå i kyla och lyssna på fakta om en runsten och de lyssnade intresserat, ställde frågor och svarade på guidens frågor. Ja guiden imponerade väldigt också. Hon lade informationen på helt rätt nivå och var så bra på att ta barnen. Efter miniföredraget fick vi (eller ja, barnen) leka lite vikingalekar. Tror det var dagens höjdpunkt.

Vid Bergs slussar gjorde vi dagens tredje och sista stopp. Där skulle de köpas glass. Några elever hade faktiskt frågat under dagen om de måste köpa glass, det var så kallt. Men när vi kom fram till Berg började solen skina. Som en skickelse!

På det stora hela en väldigt bra dag, speciellt efter att solen visade sig. Barnen var nöjda, vi lärare var nöjda. Det blir inte mycket bättre än så.


#Blogg100
94/100

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Hoppade ni över Vadstena?

Vonkis sa...

Bloggblad
Tyvärr åkte vi inte dit, det hanns helt enkelt inte med.