fredag, juli 14, 2017

Lika men olika

Välkommen till OlikaBloggen

Blir fortfarande förvånad när svenska kvinnor i folkdräkt eller Sverigedräkt visas i TV och de som vanligen gormar att det är omoraliskt att det finns muslimska kvinnor som bär hijab inte upprörs över att gifta kvinnor i folkdräkt bär huckle (för att inte fresta andra män).


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det där hucklet är verkligen avtändande! Till skillnad mot min sexiga lilla svarta hatt med spetsar som hör till min folkdräkt.
Skämt åsido - inga kvinnor visade håret hur som helst ända fram till 60-talet. Min mamma tyckte att Arnes mamma (i min klass) var vulgär. Honnhade håret utsläppt (axellängd) och ingen hatt, på skolavslutningen.

Vonkis sa...

Bloggblad
Avtändande var ordet :-)

Vi visade ett klipp från någon journalfilm i skolan och eleverna reagerade på att alla kvinnor vi såg täckte håret. Det är inte så länge sedan normerna såg annorlunda ut, det är lätt att glömma.

Den där Arnes mamma låter som en riktigt fräck kvinna det. Utan hatt på skolavslutningen *tar mig för pannan* :-)

Veiken sa...

Det är ju ett tag sedan nu som den svenska kvinnan hade huckle till vardags. Min mamma och mormor såg jag aldrig med någon huvudbonad. Kanske någon hatt vid högtidliga tillfällen. Mormor var född 1885.
För min del så får alla ha vilka kläder som helst utom niqab!
Ingen ska täcka sina ansikten vid idrott, demonstrationer eller andra aktiviteter.... Jag vill se vem jag pratar med.

Tore Torsson sa...

Champagnegaloppens kompositör HC Lumbye
Can-Can kompositör J Offenbach