söndag, juli 02, 2017

Shoppingdag i det gröna

Välkommen till ReseBloggen

Sista dagen på vår lilla minisemester. Vi hade funderingar på att besöka Verner von Heidenstams hem Övralid eller Stjernsunds slott men kom fram till att vi var rätt mätta på historiska platser. Istället drog vi till Åmmebergs antikmarknad och det ångrade vi inte.

Jag gillar lampor och blev lite småkär i den här fina. De tre lamporna hade separata strömbrytare. Åh, den hade passat så fint i min lägenhet men med tanke på vad allt annat kostade vid det här bordet vågade jag inte ens fråga om priset.

Hade jag inte redan haft en fin taklampa i hallen så hade jag nog köpt denna.

Stor och dyr, över tusenlappen. Men nog hade den varit rolig att ha.

Hittade den här och kände att den skulle bli perfekt på balkongen. Kanske ha en kruka med luktärtor där nere så kan de klättra upp över benen. Vad tror ni?

Den här porslinsskålen är som gjord att stå på mitt vardagsrumsbord. Enligt kvinnan jag köpte skålen av är den från 1920-talet. Jag har ingen aning om det stämmer eller inte och det var absolut inte avgörande för mig att köpa den.

Det blev även en liten söt vas. Inbillar mig att det vore väldigt fint med lite blåklint och vallmo (min nya favoritblomma) i den.

Vi fick se lite levande vilda djur på vägen. Tyvärr var kameran (som bara är till för att ta kort med) inställd på leksakskamera så bilden blev inte så bra, men det är tranor på bilden.

Tror det var strax innan Finspång de här kronhjortarna (?) hoppade fram. Stora och ståtliga var de.

Tre härliga semesterdagar är över och jag har haft så roligt och lärt mig en hel del. Sådana här minisemestrar i närområdet måste jag helt klart göra fler gånger.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ser att du haft en toppen semester. Härligt när man kan improvisera, beroende på vad man känner för 😊
Tror att din fabless för lampor, påminner om min för blommor o tyg 😊
//Marianne

Veiken sa...

Man borde verkligen upptäcka sitt närområde mer. Det finns så mycket fint att upptäcka. Vi ska nog åka runt och kika lite på vårt fantastiska Sverige! Läckra fynd hann du också med..

Vonkis sa...

Marianne
Det är precis så jag vill ha det, lite planerat och mycket som man gör lie som det känns.

Veiken
Visst är det så, en behöver inte åka så långt för att komma till intressanta och vackra platser.

Anni sa...

"Inställd på leksakskamera" ?!?! :-D
men vilka fina fynd du gjorde! Tvättfatet med sin ställning är ju toppen!