torsdag, juni 11, 2020

Den åttioförsta dagen: Avslutning, studentfirande och sommarpratare

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag åttioett i isolering. Avslutningsdag. En mycket märklig avslutningsdag. Jag var med på skolan efterso årskursen var utomhus och det var inte bara jag som tyckte att det kändes konstigt att vara nära men inte för nära. Elever kom fram och ville kramas men förstod varför det inte gick. Jag brukar inte gråta på avslutningar, eventuellt kan det ha hänt en gång tidigare. Men idag grät jag, utan kramar.

Den här fina dahlian fick jag av klassen och så hade de gjort ett kort med en fin hälsning. 

När jag kom hem stod det en blomleverans utanför dörren, det var blommor från rektorerna och arbetslaget.

Det är studentdagar här i stan. Lite nu och då hör jag bilar som tutar och folk som tjoar. Nyss såg jag faktiskt något som jag inte hade väntat mig. Fyra bilar åkte runt i kvarteret. Studenter hängde ut genom fönstren (lugn det var max två i varje bil). Studenten i tre av bilarna håll upp var sin flagga. Det var den irakiska, den kurdiska och den syriska flaggan. På någe vis kändes det lite hoppingivande.

Årets sommarvärdar har presenterats och som vanligt lämnar utbudet en del att önska, bland annat är det fler som bor utomlands än det är sommarpratare som bor norr om Stockholm. Åtta stycken är entreprenör/företagsledare/influencer. Ja ja. de jag vill lyssna på är Greta Thunberg, Anders Tegnell, Eveline Jacobson, Lena Endre, Awad Olwan, Emma Eliasson, Betlehem Isaak och Patrik Lundberg.

Och ingen Wallensten på pressträffen idag heller.

2 kommentarer:

Anni sa...

Åh, vad det måste ha känts konstigt och annorlunda för både dig och eleverna. Förstår verkligen att tårarna kom.
Passar på att tacka för att du berättade om din sjukdom <3

Vonkis sa...

Anni
Det var en mycket märklig känsla. Nästan så jag ångrade mig och ville åka hem när jag var där, men nu är jag glad att jag åkte dit.