söndag, juni 07, 2020

Den sjuttiosjunde dagen: Chutneymage, söndagsjobb och blommor

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag sjuttiosju i isolering. Note to self: Magen uppsakttar inte jättemycket att äta kall äppelchutney två middagar i rad. Det kan vara bra att komma ihåg. 

Det blev en tur till jobbet idag. De sista omdömena skulle skrivas in och underlagen var på jobbet. Det där med att skriva omdömen (och sätta betyg) är inte min favoritsysselsättning som lärare. Inte blir det lättare när jag ska sätta omdömen på andra personers undervisning. Ja ja, det är som det är med allt möjligt den här våren. Jag får väl säga som det är till de nya lärarna på överlämningen. Vi har bara upp till femte klass på min skola så eleverna byter redan nu.


Vädret har inte varit direkt strålande de senaste dagarna så jag har inte varit ute på balkongen något förrän nu på eftermiddagen och då fick jag se det här. Malvan har fått blommor som är på väg att slå ut! Nu ska det väl komma hit några fler pollinatörer.

Såg förresten på twitter att Wallensten varit sjuk (inte i Covid-19) och därför jobbat hemifrån. Bra så, bara han återkommer till pressträffarna när han blivit frisk igen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är förundrad över att alla i regeringen och FHM orkar, och klarar av att vara friska. Så inte underligt att han inte synts så ofta.
Skönt att blommorna börjar blomma. Själv har jag missat att bära ut mina lejongap och petunier. Hoppas det går bra ändå.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Framför allt för tjänstemännen tänker jag att det nog varit lite av en chock att gå från okänd till att figurera i media på daglig basis.

Bloggblad sa...

Åkte du till Finspång? För du har väl inte bytt jobb medan jag har pausat bloggläsningen?

Jag är mäkta imponerad av alla som står så troget och berättar vad de vet och vad de tror! Men de har det på ett sätt lättare än politiker, för de måste ju hela tiden övertyga publiken om sin personliga förträfflighet. Tjänstemän har sina kunskaper att stå på. Jag tycker att de är otroligt duktiga och med ett rågat mått tålamod och stresstålighet.

Vonkis sa...

Bloggblad
Jupp, det blev en tur till Finspång med lånad bil.

Nog har de tålamod alltid. Jag har sett pressträffarna några gånger och det är märkligt hur svårt journalisterna har att ta till sig svaren. Tegnell och de andra får samma frågor flera gånger men det syns inte ett spår av irritation hos dem. De bara fortsätter att svara samma sak, om och om igen.

Anni sa...

Åh, vad bra att du fann svaret på varför vi inte ser Wallensten!

Vonkis sa...

Anni
Jag gör vad jag kan :-)