tisdag, mars 01, 2022

En tisdag

Välkommen till TisdagsBloggen

Man kommer hem, kokar lite korv, tar sin tallrik med korv, potatis och avokado till vardagsrummet, sätter sig i soffan för att äta, slår på tv:n och ser att även Olivia Colman varit med i Morden i Midsomer. Finns det någon brittisk skådespelare som inte varit med i den serien.

Annars började dagen både ner och upp. Ner för att Östgötatrafiken för hundrafemtioelfte gången stängt av all spårvagnstrafik över öster och istället för att sätta in någon form av ersättningsbuss (varför inte en sådan där anropsbuss?) för alla oss som bor efter linjen bara hänvisar oss till hållplatserna vid Söder Tull eller Rådhuset. Så det blev till att till stationen igen. Det fungerar så länge det inte är halt och/eller fötter/vader/knän/ höfter/rygg/axlar/armar inte bråkar.

Upp var det ni ser på bilden. En vacker lyftkran i soluppgången. Lyftkranarna i Ö-viks hamn är så klart snyggare men den här är en god tvåa.

En annan upp var att de korsstygnsmönster jag beställt från Broderikorgen kommit. Det där med att virka och sticka har jag tyvärr fått ge upp men korsstygn skulle kunna fungera. Så roligt det ska bli att testa!

Och jo, jag klarade mig från att få i mig någon semla även denna fettisdag. En upp det med.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken snygg påskdekorationer du har hittat! Hoppas fingrarna inte bråkar, så du har nåt trevligt att se fram emot.
Anropsstyrd minibuss skulle verkligen vara nåt, när de stänger ner trafiken.
Lycka till att få trafike att fungera.

//Marianne

Vonkis sa...

Tack, jag tror d Ken kan bli fin på bokhyllan i sovrummet 🙂

Anonym sa...

Det är som vanligt för oss som bor på Öster, Östgötatrafiken struntar helt i oss trots att det borde vara deras skyldighet att sätta in ersättningsbussar. I andra stadsdelar brukar man minsann göra det. Jag ska skriva och klaga (dom är nog rejält trötta på mig nu)
//Grannen vid Nya Torget

Annika sa...

Så fina mönster du fått hem.
Det blir nog jätteskön terapi att sitta med de broderierna.
Ja, jag förstår att du blir störd av er lokaltrafik och dess strul. Det skulle jag också ha blivit.

Vonkis sa...

Grannen vid Nya Torget
Det är sannerligen ett återkommande elände det här. Jag ska baske mig skriv till dem på fb i helgen, nu orkar jag inte riktigt. Då må bli trötta på oss men vi är rätt trötta på dem med.

Annika
Tack! Jag ser så fram mot att sätta igång och brodera.

Anni sa...

Men varför stänger de av spårvagnen titt som tätt? Hoppas det inte blir långvarigt.
Kul med broderi, är det både jul- och påskvarianter du köpt?

Vonkis sa...

Anni
De håller på och bygger om på Östra Promenaden, alla träd ska bytas ut mot nya. Det kommer bli jättefint men det är irriterande att vi inte får några ersättningsbussar. Den här gången är avstängningen tänkt att vara fram till sommaren.