fredag, mars 04, 2022

Ny insamling

Välkommen till InsamlingsBloggen

Under höstterminen hade klassen en insamlingsbössa till Musikhjälpen, vi samlade in 500 kronor på att sälja fikabröd till personalen och på att uppmuntra folk att skänka pengar till vår bössa. Planen var att även bjuda in till en musikkväll men på grund av anledning ställdes den in. Dock sa vi att till våren skulle vi göra ett nytt försök att ha en musikkväll och samla in pengar till något bra.

Nu är det vår och klassen har bestämt att vi ska samla in pengar till Ukraina via Radiohjälpen. Vår bössa heter 4c Storängsskolan för Ukraina och den är redan igång och tar emot  bidrag, hint hint.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat
Vilken unde4bar klass du verkar ha ❤️
Har det varit fler djupgående samtal, som det du hade i januari. Dom verkar både intresserad och ha empati.
// Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Klassen är sannerligen underbar.

Under veckan har det blivit lite prat om kriget i Ukraina och om Hesa Fredrik. Det blev inte samtal på 60 minuter den här gången men eleverna fick den tid de behövde för att ställa frågor och lyfta sina tankar och funderingar.

Bloggblad sa...

Viktigt att de får prata!
Jag har skänkt till Frälsningsarmén - de har kontakter på plats och hur kritisk jag än kan vara, så vet jag att de inte tar pengarna själva.

Vonkis sa...

Bloggblad
Tyvärr tycker inte alla lärare så. I måndags frågade jag eleverna om de hade några funderingar kring det som hänt och vi pratade i säkert 30 minuter i alla fall. andra på skolan har valt att inte ställa frågan för de "vill inte väcka den björn som sover". I början av veckan föreslog Trygghets- och trivselgruppen att alla klasser skulle sätta upp fredsduvor på fönstren i klassrummen. Det tog en dag så behövde de skicka ut till alla att det var frivilligt att sätta upp fredsduvor. Detta efter att personal klagat på uppgiften, det skulle skapa oro hos barnen att göra något sådant nämligen...

Nej, ta pengar avsedda för välgörenhet har jag väldigt svårt att tro att Frälsningsarmén skulle göra ❤️

Anni sa...

"Inte väcka den björn som sover" - MÄH.
Jag säger det igen - tur att det finns lärare som du!

Vonkis sa...

Anni
Tack ❤️