torsdag, april 14, 2022

En slags loppisrunda

Välkommen till LoppisBloggen

Idag har jag fått mina skoinlägg, mitt i påsklovet. Himla smidigt. Min vana trogen var jag ute i väldigt god tid och hade lite tid att fördriva innan bussen kom. Så jag smet in i en något obskyr second hand. Obskyr undrar du? Ja, säljer man en elvisp där det är en stor glipa där man reglerar hastigheten och där hastighetsknappen är borta, då är man aningens obskyr.

Men titta vad mer som fanns där. Tomteljus! Jag köpte inget för jag såg ingen som kändes köpvärd. Men bara att veta att de finns där...

Däremot köpte jag den här fina påskljusstaken från Prylo, de gula ljusen fick jag på köpet. Duken har mormor målat och sytt.

På tal om något helt annat har jag idag behövt jaga bort duvor från balkongen två gånger. Andra gången var det två duvor varav den ena låg mitt bland mina fina penséer. Så det blev till att sätta ner de grillpinnar jag hade hemma i den ena blomlådan. Under eftermiddagen var jag och köpte några fler grillpinnar till resten av krukorna och lådorna.

Jag har även letat upp några engångstallrikar och målat otroligt snygga ögon på dem, förhoppningsvis hjälper det lite i alla fall så duvorna håller sig borta. Har jag sagt att jag hatar duvor?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hög igenkänningsfaktor på tomteljusen!
Grillpinnarna borde hjälpa till att hindra duvorna.
Önskar dig en trevlig påskhelg ❤️

//Marianne

Anonym sa...

Jag hittade en duva som låg på ägg på min balkong!! Har haft problem även med måsar som smutsar ner o river upp mina blomlådor. Numera har jag en elektronisk djurskrämma som skydd!
/ Carin

Vonkis sa...

Marianne
Tack detsamma

Idag har jag inte sett en enda duva på balkongen men vis av tidigare erfarenheter vet jag att det är för tidigt att ropa hej redan.

Carin
Har de byggt bo får man egentligen inte göra något men vem är jag att gola 🙂

Anni sa...

Duvor är ett elände, "mitt" par har också kommit tillbaka och går runt i trädgården som om de äger den. Plus bajsar stora blaffor överallt. Hoppas dina grillpinnar hjälper!

Vonkis sa...

Anni
Duvor är flygande råttor och min avsky för dem kan inte överskattas.
Än så länge har jag tack och lov inte sett någon mer duva på balkongen så grillpinnarna och de målade ögonen verkar fungera.