söndag, april 17, 2022

Vårarbete

Välkommen till LottenBloggen

Äntligen är vädret så bra att det går att jobba ordentligt på lotten och som av en händelse är det precis vad S och jag gjort idag.

Som sig bör började vi med en liten inspektionsrunda för att se vad som hänt sedan vi var här senast. Flera lökar är på väg upp, bland annat den här som vi tror är en allium. Spännande att den gått igenom ett löv.

De här krokusarna följde med lotten så de har varit i jorden ett bra tag och har börjat sprida ut sig. Så fint!

I en av odlingslådorna hade ett lönnfrö börjat gro. Lönnar är väldigt fina så vill vi inte ha ett i en låda, så den åkte ut i skogen.

Några insekter var i farten också. Vi såg bland annat några humlor och knallgula citronfjärilar. Tyvärr ville inte de fastna på bild. Tack och lov var påfågelögat ovan mer samarbetsvillig. den satt faktiskt still på pumpabädden en liten stund.

Men vad har vi gjort denna dag då? Jo det ska ni få veta. Vi har samlat ihop löv och nedklipp i säckar för att testa att mulcha, skapa lövmull. Suzan har hällt lakvatten från hennes bokashi i säckarna som nu ska stå i några veckor och fermentera. Imorgon ska vi tillbaka för att mäta till lite olika ramar och växtstöd, börja bygga en ny kompostkorg, kanske slänga ut några fröer och bara sitta i solen (eller i skuggan) en stund och njuta.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt att ni kan få börja tillbringa helgerna på Lotten!

/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Det är det verkligen.

mossfolk sa...

Så härligt att kunna börja vårfixa. Jag ägnar såååå många timmar i trädgården om våren... absolut åt att göra i ordning, men kanske ännu mer åt att planera och drömma. Sedan genomför jag bara en bråkdel av allt det där jag skissat upp i mitt huvud ;)

Anni sa...

Jaaa! Äntligen dags! Äntligen vår på riktigt!

Versch sa...

Det finns alltid att göra i en trädgård/odlingslott.
Älskar att vi nu kommit till den tid då man kan vara ute och pyssla på med sina projekt.

Vonkis sa...

mossfolk
Nog lägger man mycket tid på planering och drömmar, och det är väldigt roligt det med. Sedan får man se vad som går att göra och vad som blir något helt annat :-)

Anni
Sannerligen!

Versch
Det gör det verkligen.
Visst är det härligt att vara i startgroparna nu och se hur alla små frön och sticklingar vaknar till liv och breder ut sig.