söndag, april 03, 2022

Fruset men grönt

Välkommen till VårBloggen

Lite vår är det allt i luften, även om temperaturen varit under nollan hela veckan. S och jag for iväg en sväng till lotten igår. planen var att gräva ner lite bokashi i en av odlingslådorna och vända ner de löv vi lade över lådorna i höstas. Vi hade inte riktigt räknat med att jorden i lådorna fortfarande skulle vara genomfrusna. Förra året tillbringade vi 2 april med att gräva upp och sedan ner en rhododendron, så det hade inte varit helt omöjligt att vi hade kunnat vända på jorden igår.

Trots den frusna jorden händer det saker i rabatterna. Stockrosen S sådde ifjol har vaknat! Dessutom såg vi lite grönt vid en av de stockrosor vi köpte som plantor förra våren. Det var osäkert om de skulle leva mer än ett år så de gröna bladen gladde.

7 kommentarer:

mossfolk sa...

Våren är mycket senare i år. Kallare.
Jag som tyckte att det här med att kallså saker var plättlätt förra året har i år frusit ihjäl såväl broccoli som zinnia. Sådde nytt idag och hoppas på det bästa. Nu är ju frågan om man ska våga ställa ut luktärten…

Anonym sa...

Det verkar vara djupare tjäle i år. Bara att hoppas att det tinar rätt snart.
//Marianne

Carin sa...

Betyder det att mördarsniglarna inte blir så många i år?
/ Carin

Bloggblad sa...

Fast i mitt minnesflöde har kommit upp flera snötyngda minnen från den här veckan, även om förra året gav en varmare aprilstart.
Nag har sett spår av stockrosor hör hemma, kom knappt ihåg att petade ner frön förra året. Säkert stulna frön ...

Vonkis sa...

mossfolk
Håller alla tummar jag har att den andra sådden inte fryser ihjäl för dig.
För något år sedan läste jag ett inlägg att man kan ställa ut dem när de nått några centimeter, även om det finns risk för snö.

Marianne
Det får vi sannerligen hoppas.

Carin
Om det vore så väl!

Bloggblad
Stulna frön eller kanske hjälp från fåglarna?

Anni sa...

Tjälen har stannat mycket längre i år än jag kan minnas!
Nu borde jag kika på mina stackars luktärtssådder som stått ute i alla minusgrader - men jag vet inte om jag törs ...

Vonkis sa...

Anni
Jag har bara förra året att jämföra med och visst var jorden kall att arbeta i när jag höll på att gräva ut rabatterna men den gick att gräva i utan problem.