torsdag, juni 30, 2022

Håller mig i skinnet

Välkommen till LottenBloggen

Idag har jag faktiskt varit duktig. Jag åkte till lotten för att vattna i växthuset, där kommer ju inte regnet åt. För att säkerställa att jag inte skulle bli kvar på lotten för länge och börja göra saker som gör att jag får ondare i sidan igen smörjde jag inte in mig med någon solskyddsfaktor (det var väldigt molnigt) och hade bara en vanlig t-shirt istället för både en lång- och en kortärmad.

Och taktiken fungerade bra!

Ja, jag gjorde mer än att bara vattna i växthuset. Gurkorna behövde knytas upp, jag knöt ett varv med stödsnöre till sockerärtorna, klippte bort överblommande pioner och så klippte jag gräs runt rabattkanten med kantklipparen (det tog 5 minuter). Inget som belastade sidan och jag var därifrån på under två timmar. Då hade jag även hunnit gå runt och tittat på hur det såg ut i alla odlingar och inspekterat regntunnorna.

Vad har den här dagen bestått av annars då? Jo nu ska ni få höra. Jag har bokat in ett besök från päronen och lillhyster, blivit inbjuden till 40-årsfest och bokat in en dagsresa till Örebro och nästan bestämt mig för att ta första dosen TBE-vaccin på söndag. Så nu vet du det.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att man kan hålla sina löften till sig själv.
Det är ganska svårt…
Marianne

Bloggblad sa...

Jag har inte varit hos mina pallkragar sedan i måndags, men maken var ute idag och kollade att allt levde. 10 mm regn hade det kommit, mot 22 här i stan, medan vi var borta.

Vonkis sa...

Marianne
Det kan det sannerligen vara.

Bloggblad
Välbehövligt regn. I natt vräkte det ner här, ena blomlådan på balkongen blev full med vatten.

Anni sa...

Så mycket roligt på en gång, rena ketchupeffekten. Blir intressant att läsa vidare för att se hur det blev med vaccinet.

Vonkis sa...

Anni
Än så länge sitter armen kvar.
Tack och lov :-)