söndag, juli 03, 2022

Första dosen avklarad

Välkommen till DistraktionsBloggen

Har man varit duktig och klarat av att få sin första dos TBE-vaccin, då får man faktiskt ett klistermärke.

Annars då? Jodå, gräsmattan är nu klippt och så har jag hjälpt A att göra ett handtag till växthuset. A gjorde verkligen grovjobbet, hen fixade pinnen och täljde till storleken. Jag hjälpte till att få till vinklarna där den skulle borras fast. Visst blev det bra!

Jag bråkade lite med rosorna i skogsbrynet också. Förhoppningsvis överlever de den något hårdhänta behandlingen men nu har de i alla fall fått ett lite bättre växtstöd.

Nu ska jag bara fortsätta att distrahera mig från alla katastroftankar gällande reaktioner på vaccinet. Tack och lov har jag börjat läsa och lyssna på Pride and prejudice, en av mina absoluta favoritböcker. Baske mig om jag inte ska ta och leta fram serien från 1995, den ska finnas på dvd någonstans här hemma.

7 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag tycker att det känns så skönt att vara vaccinerad mot TBE. Varje gång jag hittar en fästing känner jag mig tacksam över de där sprutorna.
Superfint handtag!

Bloggblad sa...

Jag har vaccinerat mig enligt schemat ända sedan en granne fick värsta sortens TBE och låg med dropp i fem veckor ... det är länge sen. Men han var sned i ansiktet långt efter att han kom hem. Sen flyttade de, så jag vet inte hur det gick.

Jag är värsta fästingmagneten, men får inte total panik längre, som jag fick av mina första tio ...

Jag har aldrig hört om någon som fått biverkningar av sprutan.

Efter en veckas frånvaro från stugan, har jag idag häpnat över hur mycket det har växt!! Helt otroligt. Ska fota i morgon.

Vonkis sa...

mossfolk
Jag behövde prata med min mottagning hur jag skulle göra eftersom min medicinering eventuellt kunde ställa till med problem och eftersom jag både hatar allt som har med vårdinrättningar, vårdpersonal, medicinering, eventuella biverkningar att göra tog det lite tid innan jag kom till skott. Dessutom är det, som du vet, inte alltid så lätt att komma ifrån på jobbet för att ringa under telefontiden. Men inte tusan vill jag ha TBE heller, så det är bara att bita i det sura äpplet.

Bloggblad
Ja fy fasen, TBE är riktigt läskig. Det är därför jag ändå pressar mig att ta de här sprutorna. När jag flyttade till Norrköping v ar det väldigt ovanligt med fästingar hemmavid. Där kunde man utan problem ligga direkt på gräsmattan utan att få någon fästing på sig, det var bara om man gick i högt gräs man behövde ha koll. tack och lov har jag hittills bara haft totalt två fästingar på mig. Den första upptäckte jag för att den bet mig och fick bort den ganska omedelbart men fy vale så rädd jag blev. Hade stenkoll på stället den suttit på för att se om det blev någon rodnad eller inte.

Vonkis sa...

Bloggblad
Ser fram mot bilderna :-)

Anni sa...

Om TBE kan jag berätta mycket som du inte vill veta. Min två meter långe bror drabbades i juni 2009. Ett så litet djur kan fälla en bjässe. Men rodnaden du tittade efter, den har med borrelia att göra. TBE ger ingen rodnad. Sprutan kan däremot ge lite feber dagen efter.

Anni sa...

Jo - jag skulle ju också skriva att det där handtaget blev riktigt bra. Inte lika ekivokt som det salig svärmor hade på utedasset ...

Vonkis sa...

Anni
TBE verkar verkligen så jäkla läskigt.
Ja just, rodnaden är borrelia, hade glömt det.
Tack och lov blev jag bara öm runt sticket, hoppas det går lika bra nästa gång.

Kan ana mig till hur din svärmors ekivoka dasshandtag såg ut :-)