fredag, juli 08, 2022

Hål i en hängränna?

Välkommen till HängränneBloggen

Det här med att göra hål i hängrännor är tydligen väldigt konstigt eller så har jag varit oerhört otydlig. därför kommer här ett förtydligande kring hängrännorna på odlingslotten. 

På vardera sidan av hängrännan sitter ränngavlar som stopp för att hindra vattnet från att rinna ut. För att vattnet ska kunna rinna ut någonstans borrade R ett hål en bit in på hängrännan i tisdags. Ni ser hålet på bilden, jag har markerat den med rött. Nackdelen med ett litet hål är att det lätt kan komma skräp i vägen och hindra vattnet för att rinna ut. Tanken är därför att göra flera hål. När jag var på lotten idag kunde jag inte göra några nya hål, jag är helt enkelt för kort i rocken. Däremot kunde jag vidga det existerande hålet lite.

När vi fått till fler hål ska vi sätta fast en omvikningskupa på hängrännan och på omvikningskupan ska det på ett stuprör som ska leda regnvattnet ner i tunnan. På bilden här ovanför ser ni hur det kommer se ut.

Hoppas det här har rätat ut eventuella frågetecken.

4 kommentarer:

Anonym sa...

NU fattar även jag.
Kommer att bli toppen.

Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Det var ju för väl :-)

Anni sa...

Jag förstod redan innan ;-) MEN ni får lätt skräp och pollen i tunnan, kan vara bra med ett skyddsnät respektive filter så att inte det lilla filtret på slangen sätts igen för lätt.

Vonkis sa...

Anni
Vi pratade om det igår, att vi behöver sätta ett när som skydd över tunnan.