onsdag, juli 06, 2022

Vattenjobb

Välkommen till LottenBloggen

Den här gången har jag fotobevis!

C och R kom till lotten idag för att hjälpa mig med att installera droppbevattningssystemet vi köpt till växthuset.

C rensade även ogräs bland de negligerade hallonbuskarna.

Regntunnan har flyttats från  högra till vänstra sidan. Eftersom drygt halva hängrännan var full med vatten hände vi inte om den, som först var tanken. Istället satte vi stopp på båda sidor. R borrade upp ett hål en bit in på hängrännan, fler hål hanns inte med innan borret gav upp. Imorgon ska jag köpa borr som det går att borra med i metall och försöka borra några fler hål. Eftersom tunnan står en  bit in i rabatten flyttade jag lavendeln så de står mellan kärleksörterna.

Kattmyntan fick sin nya plats framför den första odlingslådan.

I höstas slängde jag ut fröer från lejongap utefter samma lådas långsida. De hade inte mått dåligt av lite gallring men nu blommar några i alla fall.

Ser du broccolibuketten som börjat växa till sig? Jag iddes inte öppna kålburen för att ta bilden så jag fotade genom nätet istället.

Annars har dagen varit lite sisådär. Vaknade med huvudvärk och har varit hungrig men inte haft någon matlust. Tack och lov brukar sånt bara hålla i sig en dag så imorgon ska det nog vara bättre. Håll tummarna för det för jag har ju tänkt borra klart i hängrännan och skruva ihop det sista på jordgubbskanten.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Varför borrar ni i hängrännan? Ska det bli som en dusch, och inte komma till tunnan, eller t,änder jag fel?
Kul att lejongapen har tagit sig.

Marianne

Bloggblad sa...

Tjistanes så avancerat vattensystem! Jag är impad. Kål har jag gett upp efter att ha fått förra årets kålrabbi uppäten av larver. För ca 40 år sedan odlade jag broccoli med stor tur. Även grönkål lyckades jag med. Men bara en gång för varje - sen kom larverna.

Vonkis sa...

Marianne
Om du tittar ovanför R på den första bilden ser du en insamlare, vi måste göra hål så att vattnet kan rinna ut där.

Bloggblad
Vi behöver en som går på solel eftersom det inte finns någon el på området.
Vi hade problem med kållarver ifjol, det är därför Suzan byggt en sådan ordentlig bur till lådan vi har kål i :-)

Anonym sa...

Vonkis:
Aha, det trodde jag var det man fäster stupröret i.
Du får förklara när vi ses.
Hos oss är det soligt, blåsigt och svalt. Rätt perfekt väder.

Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Man kan sätta ett stuprör där om man vill :-)

Anni sa...

Irrigata köpte jag på rea förrförra hösten och installerade i potager och växthus. Det är lite knepigt att få till den räta mängden vattning, i potagern får jag för lite och i växthuset för mycket (olika antal munstycken). Till i år har jag tagit bort alla keramikkrukor utan hål i botten från växthuset för att slippa dränkta plantor. Nu får överskottsvattnet rinna ut på golvet.

Vonkis sa...

Anni
Vi har inte hunnit montera själva droppningen men det blir nog fixat idag, sedan är det bara att testa någon av inställningarna. Vi har gjort hål i baljorna så förhoppningsvis blir det inte för blött i alla fall.