lördag, juli 30, 2022

Jordgubbskanten

Välkommen till LottenBloggen

Nej vet du vad, jag tror det är dags för ett ordentligt inlägg om jordgubbskanten.

De förra ägarna hade jordgubbarna i den lilla låda du ser till höger i bild. Det var både trångt och svårt att hålla koll på så vi hade pratat om att ficka en jordgubbsrabatt. Sagt och gjort, 2 oktober 2021 sattes spade i marken och den första rabatten grävdes ut. Nu hade vi även hunnit köpa några nya jordgubbsplantor på rea och de var de första att åka ner i rabatten.

Två veckor senare var även den övre delen av jordgubbsrabatten fixad. Nu var det bara att vänta till våren och se hur många plantor som skulle överleva vintern.

I mitten av april gjordes den första mätningen och ritningen för framtida virkesköp och bygge.

Vi behövde prioritera andra byggen innan kanten till jordgubbsrabatten, som portalen till svampgurkan till vänster i bild så jordgubbsrabatten fick vänta. 19 juni såg den rätt ledsam ut.

Det var även dagen jag tog tag i bygget och fixade med virket men det har redan fått ett helt inlägg.

Dagen efter virkesinköp, handsågande, betsning och oljning började jag så sakteliga bygga och insåg att det skulle bli lite bökigt på egen hand.

Framför allt var det svårt när två plankor skulle samsas på en regel.

Lägg sedan till en bråkande kropp som krävde några vilodagar. Men men. Till slut hade jag i alla fall fått till två sektioner och med bärhjälp från Cecilia och Rickard även fått dem på plats. Nu var det bara det där lilla att sätta ihop dem också.

I början av juli kom så de sista plankorna på plats. Det krävdes en vilja och våld men inget vaselin. 

Håll i dig, men igår satte Suzan och jag igång med att rensa i jordgubbsrabatten. Den hade återigen börjar bli överväxt med klöver och annat som inte var jordgubbar.

Det gick bättre än vi trodde så vi hann faktiskt rensa klart innan det var dags att åka. Jag hann även slå ner den närmaste sektionen. Om vädret tillåter blir det en tripp till lotten imorgon för att slå ner den övre sektionen också och borra fast den i portalen och odlingslådan.

3 kommentarer:

Versch sa...

Riktigt snyggt blir det! Bra jobbat!

Vonkis sa...

Versch
Tack!

Anni sa...

Så prydligt och fint! Men tänk att skriva ett inlägg om virke, det trodde du inte för några år sedan?