tisdag, juli 19, 2022

Hektiska dagar

Välkommen till BesöksBloggen

I lördags kom päronen och lillhyster på besök och det har varit fullt upp sedan dess. Vi började lugnt i söndags med en sväng till lotten där den ömma modern och jag satte ihop bevattningssystemet  inne i växthuset. Då upptäckte vi att den ena tomatbaljan blivit fullkomligt invaderad av myror. Vi får testa att strö över lite kanel och vitlökspulver. Sedan blev det en sväng till Plantagen och Willy:s. Igår hade Den ömma modern och  jag en dag på tvåna för att uträtta diverse ärenden. Vi rände runt till Ikea, Jysk, Bauhaus, Kappahl, Ica och Clas Ohlson innan vi utmattade kom hem igen.

Idag fick jag lite egentid på förmiddagen då besökarna skulle köpa fotriktiga skors. Därefter bar det av till Söderköping en snabbis för att köpa lite syattiraljer som Den ömma modern behöver för att rädda en klänning jag köpt och som inte passade på något sätt men som jag glömde skicka tillbaka i tid. De slutade med att den Ömma modern även fick med sig lite tyg till en tröja och två kjolar.

Men vet du vad. Strax efter 15 drog vi till lotten för att äta surströmming! Det är ett år sedan jag senast fick äta denna delikatess (du behöver inte kommentera att det är äckligt med rutten fisk) så jag gick ut hårt och rensade fyra fina firrar på en gång. Så oerhört efterlängtat och gott det var.

När jag pratade med grannarna på lotten i söndags och förvarnade om att vi skulle äta surströmming idag visade det sig att två av dem också gillar de fermenterade fiskarna, så vi ska försöka få till en surströmmingsskiva framöver.

Annars då?

På väg till lotten fick vi sällskap av Google map-bilen.

Jag lyckades fota två fjärilar, en påfågelöga och en citronfjäril. Det flög runt en orange fjäril med lite spetsiga vingar men det hade så himla bråttom varje gång att jag inte hann fota. Eventuellt kan det ha varit en vinbärsfuks eller guldvinge.

Vallmon växer ganska roligt men har tagit sig ordentligt senaste veckan. Först lägger de sig ner för att sedan vända uppåt igen och då stå rakt och stadigt.

Även på balkongen mår vallmon bra. Den här har börjat öppna sig och ikväll när jag kikade till den hängde inte knoppen ner längre utan hade rest sig. Kanske slår den ut imorgon?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu önskar jag bild på klänningen som räddats. Låter som ni har det ganska så glimrande.

Ses på onsdag//M

Vonkis sa...

M
Vi kom på att vi borde ha tagit en bild på hur klänningen såg ut innan vi började fixa den men det var så dags när Den ömma modern redan börjat sprätta :-)

Anni sa...

Älskar vallmo men säger inget om fisken som även min man älskar ...
Mina skånska gener skriker.