fredag, juli 22, 2022

Sköldinge kyrka

Välkommen till KyrkoBloggen

När jag är ute på vägarna håller jag alltid utkik efter kyrkor att besöka. På vägen mellan Norrköping och Strängnäs såg jag tornet och klockstapeln från Sköldinge kyrka sticka fram. Då vi hade en tydlig resplan var det dock inte läge att bara svänga av och ta en titt. Men. Då vi fick ändra planerna efter besöket i domkyrkan och åkte samma väg hem igen istället för att besöka Gripsholms slott och åka över Södertälje blev en sväng till kyrkan ändå.

Hur vacker och ståtlig?

Tyvärr visade det sig att kyrkan stängt 30 minuter innan vår ankomst så vi fick nöja oss med att ta ett varv runt den på utsidan och det var sannerligen inte så pjåkigt det heller.

Efter att ha läst om kyrkan och tittat på bilder inifrån den har jag bestämt att kyrkan måste besökas igen, när den är öppen.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Där har jag aldrig varit! Det finns säkert en hemsida med bilder inifrån. Billigare än att åka tillbaka...

Här i stan turas kyrkfolket om att låsa framåt kvällen, frivilliga insatser. De mindre kyrkorna är öppna medan det finns folk i tjänst på kyrkogårdarna. Men ute på landet är det nog svårt att ha den servicen.

Vonkis sa...

Bloggblad
De har öppet som vägkyrka så den är bemannad varje dag. Jag har redan tittat på bilder inuti kyrkan på internätet men det är något helt annat att se den med egna ögon.

Anni sa...

Pampig klockstapel!

Vonkis sa...

Anni
Eller hur!