söndag, maj 21, 2006

Besviken

Jag var besviken igår och jag är besviken idag.

Inte för att Carola inte vann och inte för att det var Lordi som vann. Finland var absolut värda segern, deras första någonsin.

Det jag var och är besviken över är röstningen.'

Det är verkligen så att grannar röstar på varandra, vi är inte ett dugg bättre.
9 gånger av 10 kunde jag säga hur ländernas 8:or 10:or och 12:or skulle fördelas. Då är det inte konstigt att länder som Ukraina (hon i rött och vitt som sjöng som Shakira), Kroatien (Afrika paprika...) Litauen (Vote for the winners), Armenien (han som sjöng sist) och Turkiet (Superstar) fick en eller flera tolvor medan Carola blev helt utan.

Och nej, jag menar inte att öststaterna har tagit över. Jag tycker det är roligt att den delen av Europa också är med. Det är bara det att det inte blir så spännande när man kan säga efter 3 röster hur det kommer att gå. Det blir ett sånt antiklimax.

Ja ja
I vilket fall.

Grattis Finland.
Ni är väl värda segern, för ni hade verkligen en bra låt och ett starkt framförande.

Jo
Nästa år tror jag att det kommer bli mycket ballader, inte så mycket hårdrock. Helt ärligt.

11 kommentarer:

Anonym sa...

jag hade förhöga förväntningar på hela evenemanget tror jag, därför jag blev besviken på "allt".
men håller med, finland var värd segern och så härligt att ett gäng som Lordi fick den, som vågar vara sig själv.

omröstningen, den gick fort men man såg som sagt hur vissa poäng dleades ut och att Carola inte fick en 12poängare förstår jag inte! men men, mycket jag inte förstår.

ska bli spännande å se vad dom hittar på i finland nästa år :)

Bloggblad sa...

Jag tror det blir många fler monster nästa år. För mer avklätt går väl knappt? Eller? Jo - spritt språngande har ingen varit än.

Jag gillar inte rock och inte dunka-dunka, men rös skönt när ryssen sjöng och irländaren...

batti sa...

Anledningen till att Carola inte fick nån 12:a är att hennes låt är typ 20 år gammal... Den känns både äldre och sämre än Fångad av en stormvind... Och då är ju Fångad av en stormvind usel.

Hade Carola vunnit hade jag flyttat från Europa, men nu vet jag att det finns hop. Hyvä Lordi!

Det där med grannar är löjligt. Vad jag såg fick Finland röster av i princip alla länder och vad jag vet gränsar de inte till så många... Vad det handlar om är nog kultur. En viss typ av stil går hem i delar av Europa och inte i andra. Hur många i Sverige skulle rösta på Finland för att deär våra grannar? Hur många i Sverige hejar på Finland i hockey? Inte många.

Finland vann för att de hade bästa låten, bästa showen och bästa kläderna...de hade nämligen kläder.

En annan anledning till att Lordi vann kanske var att Finland skickade den bästa låten från uttagningen, nåt som Sverige inte gjorde. Sveriges röstning liknade ett visst presidentval i USA för 6 år sen och det vet vi ju alla hur bra det gick.

För övrigt har jag de senaste åren verkligen hatat Eurovision, men nu, tack vara Lordi är det i alla fall lite intressant.

HARD ROCK HALLELUJAH!

batti sa...

Du undrade varför människor är så negativa inför Carola?

Ja, kan det bero på att hon är en konservativ idiot, med vidriga och äckliga värderingar? Hon är en homofob som inte är mycket bättre än Åke Green... Varför ska vi vara stolta över att skicka henne?

Om man bortser från att hon är hemsk så är ju även låten pinsamt dålig. Litauens låt är bättre...för att de driver med det hela. Det gör inte Carola...

Carola kommer inte att bli stor i Europa... jag hoppas att hon krymper i Sverige också... helst helt... bort...

Vonkis sa...

Batti
Jag säger inte att grannar bara röstar på varandra. Det jag skrev var att grannar ger sina högsta poäng till varandra, och det är lite tråkigt. Vi är inte bättre vi utan förväntar ju att få tior och tolvor från övriga norden och ger även höga poäng till våra grannar.

Vilka konservativa åsikter är de Carola har?
Hon har sagt att hon inte ser på homosexualitet som en sjukdom. Om hon vore homofob, hur har har hon få klarat av att sammarbeta så nära med Lars Vallin, Christer Björkman och Richard Engfors? Att ha en fobi innebär ju att känna sån avsky/rädsla mot något att man inte klarar av att vara i närheten av det man är rädd för, exempelvis spindlar, höder, hissar. Carola har aldrig sagt att olycka kommer att drabba Sverige för att det finns homosexuella här, det har Åke Gren sagt.

Carola är kristen och hymlar inte med det utan står för sin tro men hon säger inte till andra att de måste vara kristna. Är det samma sak som att "en konservativ idiot, med vidriga och äckliga värderingar"?

Sedan skrev jag inte att jag tycker att Carola skulle ha vunnit. Jag hade hellre sett att vi skickat BWO till Aten som hade en modernare och en mer internationellt gångbar låt. Men bara för att jag inte hejade på Carola i den svenska uttagningen hoppades jag inte att hon skulle göra bort sig i Aten och det var det jag skrev om i ett tidigare inlägg. Jag tycker de tär tråkitg att folk i bloggar, tidningar och radioprogram uttrycker en önskan att Carola skulle sjunga fel, ramla eller på något annat sätt göra bort sig i finalen. Lite som att jag skulle hoppas att Zlatan ska göra självmål i varje gruppspelsmatch i VM.

Oj, vilket långt inlägg det här blev, det blir lite så ibland.

En ska till bara
Välkommern tillbaka till bloggvärlden. Jag ska genast lägga in din länk igen.

Vonkis sa...

Batti
jag glömde en sak.
Jag hörde en intervju med Lordi och de sa att Carola var typ den enda av de tävlande i Aten som förstod att de inte är satanister, att de ser ut på ett sätt men att det inte säger något om hur de är som personer. Så kan nog bara en hems och idiotisk männsika se sina medartister... ;-)

batti sa...

Carola är väl så mediatränad att hon fattar att man inte kan stå fast vid en åsikt att förbön kan "bota" homosexualitet... Men om hon sen verkligen tycker så är jag oerhört tveksam till...

Carola står enligt mig inte för några bra värderingar...och jag hoppas att hon har gjort sitt som representant för Sverige. Att sen Christer Björkman och Pekka Heino är fullstänidgt kära i henne innebär det inte att resten av Europa inte ser igenom den plastiga ytan.

Rent sångtekniskt finns det väl inte så mycket att klaga, men hon verkar ju vara nån annanstans när hon sjunger.

För övrigt fattar jag inte varför Grekland var såna favoriter, deras låt var ju minst lika slätstruken och antik som Carola

Jag tror faktiskt inte att BWO hade kommit bättre än Carola, Carola kom nämligen oförtjänt bra i tävlingen. Med BWO hade platsen varit förtjänt.

Jag tror inte att det finns nåt band som hade kunnat hota Lordi. Om inte Rolling Stones eller några liknande hade ställt upp.

Och sen sa jag att anledningen till att grannar röstar på varandra kanske är att kulturen i grannländer ofta är besläktade och det är nog det som är anledningen, inte att de är grannar. Och jag står fast vid det jag sa att Svenskar ALDRIG hejar på Finland annars, så varför skulle vi ge 12 till Finland om de inte var bäst? Knappast för att de är våra grannar i alla fall.

Nästa år hoppas jag att representationen ser ut som följer:

Norge: Dimmu Borgir
Sverige: Dark Tranquillity
Finland: Nightwish

batti sa...

Ja, jag såg också det. Men på vilket sätt påverkar det hennes övriga inställning?? Eftersom jag inte är ny inför fenomenet Lordi så visste jag att de gjort en låt som heter Devil is a loser och det kanske Carola också visste...

Du kan skriva vad du vill, jag mår fysiskt illa av att se, och framför allt, höra Carola. Kast med liten blomkruka...

Vonkis sa...

Hemmanationen brukar allt som oftast nämnas som en förhandsfavorit, mest av artighet tror jag. Vissis framförande var verkligen platt och tråkigt.

BWO är megastora i öst så vi hade kanske kunna klättra någon placering, men det är som du säger, ingen hade nog kunnat hota Lordi.

Personligen tycker jag att det vore roligt om The Ark representerade Sverige nästa år. Ola Salo i kortbyxor och lackstövlar i Helsingfors, det vore något det...

Vonkis sa...

"Du kan skriva vad du vill, jag mår fysiskt illa av att se, och framför allt, höra Carola."

Det är ju det som är så härligt. Vi behöver ju inte tycka likadant. Men visst är det roligt att diskutera saken.

batti sa...

Kanske Ola Salo och Alexander Bard hånglar loss på scenen? Det kanske kan vara nåt :-)