söndag, september 19, 2010

Det har inte bara varit politik

Välkommen till AnnatBloggen

Det är kanske svårt att tro, men de senaste veckorna har inte bara handlat om politik, melodikryss och viktnedgång för den här bloggerskans del.Det har luktats en hel del på nya människor och nej, inget av barnen är mina, även om de är väldigt söta.


Jag har varit på Himmelstalund med världens bästa klass. Vi tittade på tretusenåriga hällristningar och så reste vi tillbaka till bronsåldern. Där blev vi jagade av både vargar och demoner innan kungens horn kunde räddas.


Och det har blivit en hel del syltande, saftande och marmeladande den här hösten. Det började redan i våras med rabarber och har fortsatt under hösten. Här är det svarta vinbär som ska bli saft, jordgubbar som ska bli sylt och jordgubbar & rabarber som ska bli marmelad.

Om man ska koka saft av svarta vinbär ska man inte låta bären stå på plattan och puttra i nästan en timme. Då blir det gelé istället...

Innehållet i våra burkar och flaskor var inte bara ekologiskt, förpackningarna gjordes fina också, de skulle ju säljas på höstmarknaden.

Det är inte bara syl, marmelad och gelé som kan säljas på burk, det fungerar väldigt bra för stickade barnsockor att säljas förpackade i glas.


FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Londongirl sa...

Åh vilka fina burkar! den höstmarknaden skulle jag vilja vara på och handla....

Barnsockor på burk skulle jag haffat direkt! :-) Är det något jag önskar att jag kunde så är det att sticka sockor till mitt lilla barnbarn.


...skrev förresten ett litet heja-rop till ditt inlägg tidigare på "Beach" .

Ha en skön fortsättning på söndagen! I kväll blir det valvaka eller hur?

Andelieb sa...

Så mysigt det såg ut. Blir riktigt sugen på ostmacka med marmelad och då är jag ingen "marmeladmänniska" vanligtvis. :)

Vonkis sa...

Londongirl
Det är Suzerull som är så himla duktig på att skriva, fixa med tyger och knyta snyggt, ska framföra berömmet till henne.

Ikväll blir det sannerligen valvaka, morotskakan står i ugnen och maten är på väg. Sedan vet jag inte om vi kommer att ha ro att äta något, verkar bli en nagelbitare det här.

Andelieb
Vem vet, jag kan kanske ta med mig en burk vid nästa besök, eller så kanske ni kommer hit ;-)

Andelieb sa...

Vonkis: Oavsett vilket så låt oss hoppas att det blir snart.

Vonkis sa...

Andelieb
Sannerligen!