fredag, september 17, 2010

Gör som Umeborna istället

Välkommen till ProtestBloggen

Blir faktiskt bestört då jag hör och läser om hur Sverigedemokraterna inte kan genomföra sina politiska möten runt om i Sverige. Vi lever i en demokrati och i en demokrati måste alla få komma till tals, även de som står för saker vi inte gillar.

Visst kan vi protestera mot Sverigedemokraterna men hot och våld är inte vägen att gå.
En vän som bor i Umeå skrev på Facebook vad som hände när SD skulle tala där, det är ett exempel att följa tycker jag.

Sverigedemokraterna talade på torget idag och framför dem stod en rätt stor folkgrupp. Vid närmare åsyn visade det sig vara ungdomar som stod med ryggen mot dem, höll i banderoller med antirasistiska slagord och pekade finger åt SD-talarna. När SD slutade tala blev de utbuade. Allra sist spelade de sin låt Blåsippans väg varpå en av torghandlarna vred upp ljudet på sin stereo och överröstade dem med John Lennons Imagine.

Och vill man protestera hemifrån kan man göra som mina vänner S och A, den reklam de fick från SD idag la de i ett kuvert, skrev en rad om varför de inte vill ha mer material från dem och la det på lådan.

Läs mer
SVT SVT SVT SVT DN DN DN SvD SvD SvD Expressen Expressen Expressen Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet UNT


FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

9 kommentarer:

Lena sa...

Såsom de gjorde i Umeå tror jag att även norrmän gjort mot mot någon snarlik talare. Effektivt och bra mycket tydligare än våld.

miyala sa...

Blev helt shockad när jag läste en intervju med SD`s partiledare. Hade ingen aning om hur rak de är med sin rasism. Trodde att de skulle försöka dölja den som SVP gör här i Schweiz. De vill inte ha in ngr fràn avlägsna kulturella kulturer men inser samtidigt att vi en dag kommer att behöva arbetskraftsinvandring. Dà ska vi släppa in folk utifràn, MEN inte vem som helst:).

Lite schizofrent i mitt tycke! Invandrare är bra när vi behöver dem!!!

Det positiva med allt det här är ju att rasismen i Sverige kommer upp till ytan. Dà ökar ju samtidigt chanserna till förändring.

Hoppas verkligen att de inte fàr en vàgmästarroll!!!

Anonym sa...

"Vonkis" ser ut som en gris

Vonkis sa...

Lena
Absolut, våld spelar dem rakt i händerna.

Miyala
Som Mona Sahlin sa igår. Om invandrarna jobba tar de våra jobb", om de inte jobbar utnyttjar de våra bidragssystem", de kan inte göra rätt enligt SD och dess anhang.

Anonym
Grisar är ju söta så tack.

Andreas sa...

Gris är ju också ett ord som är lätt att stava till. Ett praktiskt ord att använda när argumenten tryter. :P

Vonkis sa...

Andreas
Sannerligen :-D

skoggie sa...

Ehmm.. gris? knäpp eller? *bajsar lite på anonym signatur*

Intressant det här! Hot och våld är ALDRIG rätt väg, det håller jag med om. De höll ett möte i Uppsala häromdagen och jag var inte med på hela, men de hade svårt att överrösta folksamlingen i alla fall fick jag se på tv senare. När jag kom förbi buade de åt SD och skrek i kör " ska ni gå hem nu". SD ville att polisen skulle ingripa mot folksamlingen och ta bort de som skrek vilket de inte gjorde utan avvaktade. Efter 40 minuter gav SD-partiledaren upp och gick. Så vem gjorde fel och vem gjorde rätt här? I en demokrati har man ju rätt att uttrycka sig som du säger, men då har ju även demonstranterna det i det här fallet, eller hur? Jag anser att det vore fel av polisen att ingripa i det här fallet, så länge de inte brukar direkt våld eller hotar. Jag har fått höra att någon kastade en sten och att den personen avlägsnades skall väl tilläggas.

Vad jag menar är att man kan diskutera formerna för att ta avstånd för dem, men jag tycker personligen inte att det är fel att överrösta dem faktiskt. Detta eftersom de som ska lyssna på Sd också har rätt att utnyttja sin lagstadgade rätt att yttra sig, även om inte SD gillar det. Hmm... så känner jag men jag är öppen för diskussion, kanske har jag fel. ?

Marianne sa...

Jag tror på att göra som Vonkis kloka mamma (med det vackra namnet) en gång sa, att bemöta SD i debatter.

Låt dem tala och låt oss bemöta deras idéer. Deras argument kommer att falla. Deras idéer kommer att avslöjas för vad de är och deras anhängare får se deras riktiga ansikten. Liberaler, konservativa, socialister och miljöpartister kan alla bemöta SD och enkelt vinna en debatt.

Andelieb sa...

Håller med Marianne!