tisdag, september 21, 2010

Lite i senaste laget

Välkommen till DemokratiBloggen

Det var bra att K-G Bergström var tuff mot Jimmie Åkesson i gårdagens Agenda men det känns lite som att det var i senaste laget. Varför ställdes inte de tuffa frågorna till Jimmie Åkesson under valrörelsen?

Sedan måste jag även skriva att jag inte tycker att det är rätt att hacka SD:s hemsida och lägga ut deras eventuella medlemsregister på Internet. I en demokrati har varje person rätt att vara medlem i vilket parti de vill, utan att hotas av våld.

Läs mer
SVTPlay, Agenda
SVT
Aftonbladet
Expressen
DN
SvD

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

17 kommentarer:

Anonym sa...

RESPEKTERA sVERIGES GRUNDLAGAR ELLER LÄMNA LANDET

Vonkis sa...

Anonym
1 På vilket sätt har jag inte respkterat Sveriges (med stort S) grundlagar?

2 Om du ska fortsätta att kommentera här försutsätter jag att du håller en god ton, det är inte en god ton att skrika(skriva med versaler)

3 Om du absolut måste skriva med versaler, kom då ihåg att inte thålla nera shift-tangenten när du ska skriva ut egennamn, när du exempelvis ska skriva Sverige.

Andreas sa...

Man kan ju undra just vilka grundlagar Vonkis inte respekterar?!

Alternativt kan man ju också fundera på vad Anonym tycker att man ska göra med någon (då menar jag Anonym) som vill skyffla ut en person ur landet baserat på de åsikter hon skriver i sin blogg.

Anonym sa...

Anonym: Pà vilket sätt skulle Vonkis inte respektera Sveriges grundlagar? Det är ju precis det Vonkis gör när hon skriver att det är fel att hacka hemsidan o lämna ut namn. Hon skriver att i en demokrati har alla rätt att vara medlem i det parti de vill.

Jag misstänker att du tycker att lösningen pà allt är att de du inte hàller med lämnar landet?! Har jag rätt?

/Miyala

Anonym sa...

Käre värld! Man måste välja sina krig! Typiskt för bortskämda länder är att partier likt SD får allt fler röster. Mycket vill ha mer! Solidaritet och medmänsklighet är något vi verkligen har råd med!! Jag är så stolt över att Sverige hitills och FÖRHOPPNINGSVIS FÖR ALLTID ställer upp för sina bröder och systrar!
/Annie

Anonym sa...

Anonym: Om vi dà inte hàller med om det du skriver, ska du dà oxà kanske lämna landet?

/Miyala

Anonym sa...

Följer Vonkis på distans men kommenterar inte så ofta. Det är få som så utalat tar ställning för demokrati.

Du Anonym, på vilket sätt är det demokratiskt att personer med åsikter man inte gillar, skall lämna landet?

// VeM

Anonym sa...

Jaa du annonym, ska man skratta eller gråta?

Det påminner mig om en dam som som jag kom i diskusion med. Hon var förb. på invandrare. Hon var väldigt upprörd. Hennes lösning var att hon skulle flytta till Danmark, eller Finland för att slippa invandrarna.

Det enda jag kunde svara var att "Jag hoppas att Finland eller Danmark har en mer välkomnande attityd till sina invandrare och till dig"

// Elisabeth

Klimakteriehäxan sa...

Tycker du skrivit ett klokt inlägg. Kunde rent av ha varit i versaler .... ;-D

Andelieb sa...

Det verkar som att min kommentar aldrig publicerades. Orkar inte skriva om allt men kontentan var att jag håller med dig, Vonkis. :-)

Anonym sa...

Bra skrivet, Jimmy Åkesson måste väl som övriga partiledare kunna stå till svars för sin politik, skulle dock ha gjorts redan innan valet.

Anonym sa...

Musseluder

Anonym sa...

Till Anonym 22/9/10 7:41.

Lite hyfs måste man väl ändå visa i en blogg! Även om man inte behöver stå med sitt namn, utan kan vara anonym, kan man inte skriva hur som helst! Skärpning!

Här är det en blogg som verkligen står upp för demokrati, mänskliga rättigheter och som är mot allt vad förtryck heter. Både i det lilla som i det stora. Det borde fler göra.

Är verkligen stolt över det Vonkis skriver på sin blogg, det borde fler vara.

// Elisabet

Anonym sa...

Jag är ett "VONKISFAN"

/Annie

Vonkis sa...

Andreas och Miyala
Ja, det vore intressant att se hur det skulle bli om lösningen på alla problem någonsin vore att skicka ut folk man inte gillar ur landet. Vilka skulle då bli kvar?

Annie
Ja, måtte vår syn på solidaritet och medmänsklighet hålla i sig.

VeM
Tack så mycket.

Elisabeth
Om hon hade flyttat, hade hon då hatat sig själv eftersom hon hade blivit en invandrare i det nya landet.

Klimakteriehäxan
Tack så mycket, ja, kanske skulle jag trycka ner Caps Lock lite oftare.

Andelieb
Tack så mycket.
Tyvärr verkar det som att blogger bråkar mellan varven, speciellt om man skriver lite längre kommentarer. Då brukar jag "fuska" och skriva i word först. :-)

Anonym 11:18
TAck så mycket.
Ja jag förstår inte varför K-G Bergström inte fått ställa de där frågorna tidigare.

Anonym 7:41
Nja, Musse har jag aldrig gillat, Långben däremot är rätt cool.

Elisabeth
Tror inte att anonym har fått lära sig vad ordet hyfs betyder tyvärr. Eller vad demokrati innebär heller för den delen.

Annie
:-D

Anonym sa...

Som vanligt låg nivå på anonyma inlägg. När man inte vågar stå för vem man är så verkar det som om man kan skriva vad som helst. Fegis! Go on Vonkis, du är en klok kvinna som tänker innan du skriver. Eva

Veronica sa...

Håller med dig Veronika! Äntligen någon som verkligen vågar fråga ut Jimmy Åkesson, synd bara att han inte kan lämna raka svar utan försöker kringgå vissa frågor. Såg på nyheterna häromkvällen hur han om och om igen fick samma fråga men han vävde in sina svar hela tiden och vägrade ge raka svar.

Gällande kommentaren att respektera Sveriges grundlagar, så är det väl det vi gör??? Yttrandefrihet innebär väl ändå att man ska få yttra sina åsikter??? Att dessutom våga stå upp för demokratin och de mänskliga rättigheterna är väl till att värna om både det svenska och det icke-svenska!