söndag, september 26, 2010

Kulturnatten 2010 med bofast ondska

Välkommen till KulturBloggen

På kulturnatten igår besökte Kerbie och jag Visualiseringscenter C och attan i mattan vad bra det stället var. Den stund vi var där zoomade vi in olika virus, celler och atomer och jag lärde mig bland annat att ett människoägg är betydligt större än en spermie, bara en sån sak.

Nu blir det bilder med de är tagna med min mobiltelefon så kvalitén är inte så bra.


Vi tittade på hur små skruvar och duttar som snurrar runt kan bliVi testade olika glasögon och fick se hur 3D tekniken har förändrats över tid,

och så kunde man tävla i vem som kunde få en kula att rulla över till motståndarens sida. För att få kulan att rulla var man tvungen att vara mer avslappnad än motståndaren.

3D tittande gjorde att vi blev lite biosugna så vi bestämde oss för att se Resident Evil: Afterlife i just 3D. Efter att vi hade köpt biljetterna satte vi oss på mackedonken för att titta på folk och säga vad de som gick förbi utanför sa eller tänkte. Rkomenderas varmt då det är väldans roligt.

Filmen då? Jo, den var rätt bra. Det var zombies, massor av zombies, trånga utrymmen, mörka rum, onda forskare och en hjältinna som sparkar rumpa. Jag blev rädd flera gånger men tror att det mest berodde på att allt hoppade på mig, ohyfsade zombies det där.

Däremot måste jag säga att jag börjar bli trött på detta eviga visa-actionscener-i-slow-motion som verkar vara obligatoriskt nu för tiden. Tack för det Matrix.

Allt som allt en väldigt bra lördag.

Läs och titta
Trailer till Resident Evil: Afterlife
NT Folkbladet SR P4 Östergötland


FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Channal sa...

Hahahaha det visste du väl att ägget är större än en spermie?! Ja, ja! men vilken fin viktkurva du har lagt in! Bra kämpat Veronica! Kom i håg att DU är en alldeles FANTASTISK kvinna, ENASTÅENDE och UNIK! kram Anna

Vonkis sa...

Cahnnal
Jo, att ägget var större visste jag men inte att det var så väldans mycket större. Och tack, ska försöka att komma ihåg allt det där.