tisdag, september 14, 2010

SD retorik från oväntat håll

Välkommen till ValBloggen

Fredrik Reinfeldts slutord i debatten mot Mona Sahlin i SVT i söndags.

Den som älskar Sverige röstar fram en stabil och tydlig regering

Med en stabil och tydlig regering menar Fredrik naturligtvis en alliansregering och då jag inte tänker rösta på Alliansen betyder det alltså att jag inte älskar Sverige.

I vanliga fall är det Sverigedemokrater som anklaga mig för att inte älska Sverige, nu gör även Sveriges statsminister det.

Läs mer
SVT Play Expressen SvD


FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tror faktiskt att det mest var riktat àt dem som funderade pà att rösta SD eftersom deras intàg i svenska riksdagen skulle innebära en svagare regering om den inte blir i majoritet...

Men man fàr ju tolka det som man vill. Tror iaf inte att han menade att de övriga inte skulle älska Svrerige även om det skulle kunna tolkas sà. Tycker att det stämmer. Vill man Sveriges bästa vill man väl ha en stabil o tydlig regering, eller? Det har väl även vänsterblocket suttit och sagt i andra ord?

/Miyala

Anonym sa...

Vad han menade var att få folk som tänkt rösta på sossarna men som kanske tror att det är kört för dem, att rösta på moderaterna för att förhindra att SD får utrymme. Personligen tycker jag ett sådant beteende visar på borderline fanatism och galenskap, men det kan faktiskt vara orsaken till borgarnas höga siffror, men vem vet. Sahlin får skylla sig själv lite där, då hon baktalat SD hela tiden.

Vonkis sa...

Miyala och Anonym
Som sagt, retorik i stilen "Den som älskar Sverige..." har jag bara hört från SD förut. Vill man uppmana folk att taktikrösta borde man kanske uttrycka sig på ett annat sätt.

Anonym
Sahlin är den av de två som varit tydligast mot SD, men det kanske inte är så konstigt då Reinfeldt 1993 ansåg att Ny Demokrati tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och den moderna delen av Centern skulle vara den kraft som skulle ersätta Socialdemokraterna. Det är heller inte så konstigt då Reinfeldt 1995 ansåg att M skulle knyta Ian Wachtmeister till partiet...

skoggie sa...

Ja, man har ju rätt att tolka saker som man vill. Jag tolkade det som att han menade att man skulle rösta på någon av blocken och inte SD. Och jag vet inte om jag tycker det är så hemskt att säga att om man älskar Sverige så röstar man inte på ett främlingsfientligt parti. Men men...Politik rör upp starka känslor och det måste vi kanske ha förståelse för börjar jag inse mer och mer. När jag ser att du drar paralleller mellan SD och moderaterna/Reinfeldt hoppas jag därför att det snarare är ett uttryck för harmlös frustration snarare än något annat.