fredag, juli 15, 2011

Gråter

Välkommen till BröstBloggen

Hon stirrar med bultande hjärta på stenen som fräser på glöden, ser på den vita röken som väller fram från undersidan. I magen har paniken redan slagit rot, hon vet vad som väntar. När kvinnan så tar upp stenen och trycker den mot Janets bröst har hon inte makt att göra något annat att än att skrika.

Texten ovan handlar om breast ironing, eller bröststrykning, och utförs på unga flickor i Kamerun för att hindra brösten från att växa. Mammorna utsätter sina flickor för den här behandlingen för att skydda dem från våldtäkt.

I Kamerun har 19% av kvinnorna utsatts för våldtäkt eller våldtäktsförsök och lösningen på att stoppa våldtäkterna blir alltså att förstöra brösten på unga kvinnor. *tar mig för pannan*

Vad i hela friden kan vi göra åt sånt här? Någon som har information om den där organisationen Renata?

Andra bloggare
Aurora Holmqwist NoBoyToy Soldatmamma

Läs mer
SvD SvD SvD

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

RENATA (Reseau National des Associations des Tantines, or "National Network of Aunties Association" in English), a network of more than 60 "Aunties" associations in Cameroun that bring comprehensive sexuality education to adolescents and teenage mothers.

Hittade dock ingen hemsida.
/Marjoanneli

Toinie Rönnholm sa...

Hej! Jag har sedan många år uppmärksammat problematiken för unga flickor i västra Kamerun. Tidigt moderskap pga våldtäkter, övergrepp, brist på utbildningsmöjligheter och egen försörjning. Jag har därför startat en förening: Vänner Emellan. Föreningen stödjer flickors utbildning i Bandja i västra Kamerun, genom data och sömnadsundervisning samt jordbruksprojekt. Välkommen att läsa mer om vårt arbete på www.vanneremellan.org och stöd gärna vårt arbete! Bästa hälsningar!