fredag, juli 22, 2011

Norges sak är vår!

Välkommen till NorgeBloggen

Såg tidigare idag rubriker om en explosion i Oslo men tänkte inte så mycket på det. Antog att det rörde sig om någon olycka. Det var ju Norge det handlade om.

Arbetar ute på gården, gör kvällsmat. Slår på TV:n och möts av det obegripliga.

Ett bombdåd i Oslos regeringskvarter. Dödsskjutningar på Utöya. Ett läger för Arbeiderpartiets ungdomsförbund. Ett läger där ungdomar och unga vuxna träffas föra att diskutera politik, bli kära, sjunga, gå på seminarier, skapa sig ett minne för livet. Där, till försvarslösa människor, åker alltså någon och skjuter ner folk.

Det är helt ofattbart.

Mina böner och tankar går till våra systrar och bröder i Norge.

Bilden hämtade jag här.

--------
Ni som var snabb med att säga att muslimer som låg bakom dåden, läs den här artikeln.
VG
--------

Läs mer
Vedens Gang VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG in english SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN Sveriges Radio SR SR Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen Dagen GP GP Vårt Land

Bloggar
Svensson Mikael Glännström Jing (S)ebastians tankar Tokmoderaten Kent Persson Anna Troberg Röda Berget Wiseman's Wisdoms Parkstugan Högbergs tankar Martin Mobergs betraktelser Håkans Blogg Chefingenjören Evas blogg Karin Långström Vinge

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

18 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske borde plocka bort den där jävla "Vi gillar olika" handen som täcker halva ditt nylle. Har ganska svårt att på allvar tro att du känner någon empati för Norrmännen annars.Det är tack vare såna som dig som kräken finns även i vårat land.

Anonym sa...

Oavsett vem som utförde detta, som ber alla norska samt svenska muslimer för desa oskyldiga människor! kanske 20 döda, men en tankäställare så dödade nato 40 civila i onsdags! What come around goes around eller?

Hell-Mårt sa...

Jag tror det är en Quisling-kille (vars hjärna blev fel kn--lad i tidig ålder) som har gjort det. Folk som tror att socialdemokrater (och andra demokratiska partier) är fienden har inte alla getter hemma. Idag sörjer jag med Norge och alla andra demokratier som kämpar mot terror och för demokratiseringen av världen.

Vonkis sa...

Anonym 11:17
Du ska vara glad över att jag gillar olika, annars hade inte din kommentar fått vara kvar. Spännande även att du av alla människor verkar veta vem eller vilka som ligger bakom det här dådet.

Anonym 11:23
Så barnen på Utöya skulle stå till svars för natos bombningar då eller? Än vet vi inte vem eller vilka som ligger bakom det här (förutom den anonyma person som kommenterade före dig då...).

Vonkis sa...

Hell-Mårt
Kan en hjärna verkligen bli kn--lad på rätt sätt??? Men, oavsett vem eller vilka som ligger bakom det här står nog inte allt rätt till.

Anonym sa...

"Du kanske borde plocka bort den där jävla "Vi gillar olika" handen som täcker halva ditt nylle. Har ganska svårt att på allvar tro att du känner någon empati för Norrmännen annars.Det är tack vare såna som dig som kräken finns även i vårat land."

Rädsla ligger till grunden för mycket elände människor emellan. Jag skulle snarare kunna påstå att "Anonym" som skrivit citatet ovan , med tydligt förakt för oliktänkande, är en av "kräken" som vill beröva oss vår frihet. Följdfrågan blir - VARFÖR ÄR DU SÅ RÄDD?" /annie

Vonkis sa...

Anonyma Annie
Det kan man verkligen fråga sig.

Anonym sa...

Märkliga kommentarer du får när du lyfter fram ett av alla dessa fasansfulla händelser som sker. /Eva

Vonkis sa...

Anonyma Eva
Visst är det märkligt. Det finns uppenbarligen människor till allt.

Marianne sa...

Till Anonym som vill att Vonkis ska ta bort handen: Du förlorar mycket på den inställning du har. Den finns så mycket fantastiskt att upptäcka i andra människor, även i dig. Börja se dina egna goda sidor och försök att älska dig själv. Så småningom kommer du också att få rum i hjärtat för andra. Jag hoppas för din skull att du också någon gång kan se rikedomen i olikheter.

Vonkis sa...

Marianne
Amen!

Vonkis sa...

Anonym 11:17
Läs den här artikeln
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10080610

Kim N sa...

Vonkis!
Inskränkta människor finns överallt, men vi ska fortsätta att tro på att alla har lika värda oavsett religion, kön, sexuell läggning och politisk uppfattning. Samtidig ska vi fortsätta med att slås för ett rättvist och demokratiskt samhälle och aldrig någon sinne acceptera våld som en lösning på problemställningar.
God natt, och må era gudar vara med er :-)
// Kim

Vonkis sa...

Kim N
Tyvärr dryper det av inskränkta människor men vi sa absolut fortsätta tro på alla människors lika värde. Må Gud vara med dig med.

Anonym sa...

Den gripne: http://i54.tinypic.com/f1e9lt.png
(Kolla gärna upp det, norsk media har släppt namnet)

I kort, alla fördomar är krasade. Inga islamister som terroriserar, inga nazister som massmördar, inga kommunister som startar revolution.

Bara en nyliberal frimurare med intresse för jakt och bodybuilding.

Vonkis sa...

Anonym 3:27
Jo, alla kommentarer att illasinnade muslimer skulle ligga bakom det som hänt i Norge har minst sagt kommit på skam.

Håkan W sa...

Jag kan också tycka att Du borde ta bort "Vi gillar olika"-handen.

Men enbart av den anledningen att den täcker halva Din vackra nuna...

Sätt den nå'n annanstans.

SJÄLVKLART ska vi gilla olika!

Allt gott!

Majsan sa...

Att tycka olika innebär inte att vi accepterar våld oavsett, vem det kommer ifrån!

Alla de som skrivit anonymt är uppenbart för fega för att stå för sin sak - tragiskt att vi har så fega människor i detta land.

På sätt och vis är det "bra" - när det nu ändå skedde - att detta nu skedde av en norsk enskild och inte av någon av de organiserade terrorgrupperna. Det visar att även andra begår våldsbrott - och det är inget nytt. Men självklart säger jag inte att det är bra ATT det alls har skett! Bara att, som Du säger, "alla kommentarer att illasinnade muslimer skulle ligga bakom det som hänt i Norge har minst sagt kommit på skam."

Mina tankar går till Norge och dess invånare.