onsdag, juli 20, 2011

Fermenterat dioxin

Välkommen till SurströmmingsBloggen

Igår var det äntligen dags för årets första fermenterade dioxin (surströmming i folkmun). Jag brukar försöka få till några surströmmingsträffar när jag är hemma hos päronen och igår var det då dags för årets första kalas, hos mina gudföräldrar.

Det har ju varit en del skriverier de senaste åren om att surströmmingen eventuellt ska förbjudas då den kan innehålla för höga halter av dioxin.

Löjligt tycker jag.

Jag brukar äta surströmming tre till fyra gånger om året och får kanske i mig totalt 20 strömmingar. Samtidigt är det ok att dricka alkohol och röka både det ena och det andra inom EU. Jag har en känsla av att de som konsumerar alkohol och/eller röker har en högre frekvens på sin konsumtion och därmed får i sig betydligt mer gifter.

När jag ändå slår ett slag för surströmmingen. Ni som rynkar på näsan och säger att vi äter rutten mat, här kommer en liten lista på andra livsmedel som, likt surströmmingen, är fermenterad.

Creme fraiche, filmjölk, fisksås, gräddfil, isterband, kakao, långfil, medvurst, oliver, ost, salami, saltgurka, smör, surkål, yoghurt, mögelost, vin, öl, cider, mjöd, sake.

Läs mer
DN Naturskyddsföreningen

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anonym sa...

Dina barn ärver inte ditt alkoholintag, däremot ditt dioxinintag...