fredag, juli 15, 2011

Gayhistoria i skolan

Välkommen till FirarBloggen

Det rör så sakteliga på sig där borta i staterna. Allt fler delstater godkänner homoäktenskap och nu kommer nyheten att Jerry Brown, Kaliforniens demokratiske guvernör, har undertecknat ett lag som säger att hbt-historia ska bli obligatoriskt i delstatens skolor.

Hipp hipp hurra!

Läs mer
New York Times DN DN SvD Aftonbladet Dagen GP SVT

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

13 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt PK och det har givetvis inget att göra med behovet.

Anonym sa...

Lite märkligt tycker jag. Det är som vänsterhäntas bidrag till historien. Är en gay´s bidrag värt mer eller mindre?. Spelar roll liksom!. Vill man ha jämlikhet så skall väl inte personens sexuella läggning ha någon betydelse. Lite kontraproduktivt med att särskiljas ifrån hetero.

Vonkis sa...

Anonyma
läs den här artikeln
http://www.nytimes.com/2011/07/15/us/15gay.html

Det handlar alltså inte att undervisa om vilka personer som har varit homosexuella, utan om deras inflytande över USA:s utveckling.

Om vänsterhänta blev mobbade och uthängda i diverse sociala medier så till den milda grad att de började ta livet av sig hade det absolut varit en bra idé att lyfta fram dem också.

Anonym sa...

Undrar hur de kommer att lösa detta då?

Ernst Röhm, nazist och homo... Vilket bidrog han med?

Dvs kanske inte den sexuella läggningen har så mycket med ens handlande och blir därmed oväsäntligt i historien...

Däremot kan man ju gärna nämna deras sexuella läggning.

Anonym sa...

Yterligt fånigt! Historieskrivning har väl att göra med resultatet av handlngar och idéer. Det är ju överhuvudtaget inte säkert att vänsterhänthet eller bisexualitet eller andra enskilda komponenter i människors biologiska konstitution har något som helst att göra med insatser historiskt!

Anonym sa...

För att man har stenkoll på vilken läggning olika historiska personer har haft?? haha jag dör... PK kommer en dag innebära jordens undergång :)

Anonym sa...

Ärtan under madrasslagret skaver verkligen därborta...

Marianne sa...

Av samma orsak som vi undervisar om Apardheid i Sydafrika, om de svartas kamp i USA, om arbetarkampen, om andra världskriget och förföljelsen av judar, om kvinnokampen osv så behöver vi undervisa om HBT. Inte för vad dessa personer gjort utanför HBT-frågorna utan för deras kamp kring HBT. Precis som de tidigare nämnda grupperna har de fått utstå ett fruktansvärt förtryck. Det är för att lära oss av våra misstag som vi ska undervisa om sånt i skolorna. För att inte upprepa dem. För att människor som inte uppfyller en viss norm ska behöva utstå förtryck.

Anonym sa...

Vansinnigt! Det säger något om hur knäpp världen har blivit. Väst ägnar sig åt gayhistoria och genusteori. Öst ägnar sig åt teknisk utveckling och naturvetenskap. Inte konstigt att det går åt h-e för västländerna när psykotisk vansinnesvänster infiltrerat politiken i de flesta länder....

Anonym sa...

visst. men då måste väl handikapade och romer historia bli obligatoriskt med eftersom de med har fått stå ut med oerhört förtryck och diskriminering. hur många känner till att de med var offer till holokaust t.ex.?

Anonym sa...

"visst. men då måste väl handikapade och romer historia bli obligatoriskt med eftersom de med har fått stå ut med oerhört förtryck och diskriminering. hur många känner till att de med var offer till holokaust t.ex.?"

SVAR: Ja visst!!!! vaddå då???????

Fanny sa...

"men då måste väl handikapade och romer historia bli obligatoriskt med eftersom de med har fått stå ut med oerhört förtryck och diskriminering"

– ja, absolut! Varför inte? Jag skäms över att vara svensk och norrlänning och inte ha fått lära mig något om samernas historia i skolan. Jag tycker det är jättebra att belysa förtryckta minoriteters kamp, hur ska annars majoritetsgrupperna kunna förstå vad vissa har fått, och fortfarande går igenom? Helt rätt från Kalifornien.

Anonym sa...

Flum på högsta nivå. Jag kan inte se hur en persons sexuella läggning har att göra med vad personen har åstadkommit. Det är snarare att homobi kulturen gör det till en viktig sak. Vi andra bryr oss helt enkelt inte.