onsdag, juli 27, 2011

Många kliv i klaveret

Välkommen till DummeBloggen

Vart ska jag börja?

Först går Andreas Braw, ordförande för KDU i Stockholms stad ut på Facebook och sätter en månadslön, med OB-tillägg, på att det är islamister som ligger bakom bombningen i Oslo. Kan inte öra mycket annat än hålla med Mats Odell om att uttalandet är både omoget och obetänksamt. Nu uppmanas Andreas Braw att, eftersom han hade fel, ge bort sin månadslön, med OB-tillägg till välgörenhet. Själv ser han inte någon anledning till att göra det.

Andreas Braw är alltså inte bara omogen och obetänksam. Han är dessutom en person som inte står vid sitt ord?

Här kan du skriva under namnlista för att Övertyga Andreas Braw att donera sin månadslön till anti-rasistiska ändamål.

Sedan har vi Richard Jomshof som sitter i Riksdagen för SD. Han är inne på samma tankebana som Erik Hellsborn, nämligen att orsaken till terrorattacken är islamisering och mångkulturen.

Thoralf Alfsson, en annan riksdagsldamot för SD skriver på sin blogg att det självklart är muslimer som ligger bakom bomben i Oslo, för vilka andra grupper utför liknande attentat?

Men flera SD:are tycker att det är orättvist att göra politik av såna där uttalanden, eller att påpeka att Anders Behring Breivik använder sig av samma retorik som SD, Dansk Folkeparti och Fremskrittspartiet.

Följande är hämtat från Sverigedemokraternas partiprogram (Våra åsikter), valmanifestet från 2010 och principprogrammet från 2005.

Vi menar att en del värderingar som kommer in i landet och ges stort utrymme i och med att vi ska vara ett mångkulturellt samhälle hotar att få en splittrande effekt för samhället.

Vi tror på inte på idén om ett mångkulturellt samhälle eftersom det är en ideologi som leder till splittring, utanförskap och segregation.

Mångkulturalism är idén om att en stat ska byggas på vitt skilda värderingar som jämkas med varandra. Vi menar istället att vi bör stå upp för västvärldens syn på värden som demokrati, jämställdhet, djurskydd och mänskliga rättigheter. Det är värden vi Sverigedemokrater vägrar att kompromissa kring.


Ett stopp för islamiseringen av det svenska samhället

Statsnationen är nationalstatens motsats, och innebär att det ryms flera nationer inom en och samma stat. Sådana samhällen är ofta mångkulturella, men kan också betraktas som särkulturella där de olika grupperna lever åtskilda snarare än tillsammans. Dessa, och andra, kränkningar av den nationalistiska principen ger upphov till instabilitet och konflikter. Gränstvister och tvister om särskilda rättigheter för olika grupper har genom århundradena fått ödesdigra konsekvenser. Av den anledningen är den nationalistiska principen central och bör eftersträvas i största möjliga utsträckning över hela världen. Låt alla folk vara herrar i eget hus.

Vi vänder oss emot det multikulturella samhällsbygget då det förutsätter splittring, utanförskap och även kräver att vi i Sverige ska anpassa oss till andra kulturer.

Sedan har vi Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet 19 oktober 2009. Där används både begreppen mångkultur och islamisering. Åkesson avslutar artikeln med Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet. /…/ Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.

Men såna saker ska vi bara blunda för.

Andra bloggar
Röda berget


Läs mer
Dagen Smålandsposten Nyheter24 Erik Almqvist på Newsmill

SvD Barometern EXPO Dagen MyNwsdesk Aftonbladet

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Cecilia N sa...

OT:
http://gt.expressen.se/nyheter/1.2511370/mamma-lyckades-paverka-politiken

Kolla även den ledaren som kommenterar detta!