onsdag, april 28, 2021

Den fyrahundraandra dagen: Oro, mensvärk och motstånd

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundratvå i isolering. Då var man tillbaka i att oroa sig för ekonomin igen. Som det ser ut nu får jag inte full lön i sommar, eftersom jag inte fått jobba heltid. När jag blivit vaccinerad är det slut med pengar från Försäkringskassan, så då ska jag bara klara mig på det jag får från kommunen. Tack så jävla mycket. Men det är det här som är rättvisa, det har jag ju fått lära mig.

Lägg lite härlig mensvärk på det och livet är verkligen på topp. Jag höjer stämningen med att titta på den verklighetsbaserade filmen Defiance, om Bielskipartisanerna som räddade judar i Polen och Belarus från nazisterna. Igår deltog jag på en fortbildning med Yad Vashem och Forum för levande om judiskt motstånd under förintelsen och en av föreläsarna berättade om gruppen. Det är en berättelse som fler borde höra och en film jag absolut rekommenderar. 

6 kommentarer:

Annis sa...

Kan inte göra annat än att bli sned på sopigt system å dina vägnar!
Det hjälper föga, men du har mina sympatier ♡

Elisabeth sa...

Helt obegripligt att systemet ska vara sådant så att du inte får full lön i sommar! Säger som Annis här ovan, du har mina sympatier, även om det hjälper föga.

Vet du förresten när du ska få vaccin?

Versch sa...

Alltså det är ju helt sinnessjukt!!
Borde vara samma regler som vid en sjukskrivning då det inte är självvalt.

Vonkis sa...

Annis
Tack det värmer faktiskt.

Elisabeth
Tack.
Östergötland har kommit ner till 40+ för riskgrupperna nu så jag borde få brevet vilken dag som helst.

Versch
Man får för de 180 första dagarna, så från och med april jobbar jag inte in någon tid. Om ag skulle låta mig gå upp i tid skulle det vara till stor hjälp. Men jag gissar att det fortfarande skulle vara orättvist. Man har verkligen fått veta sitt (o)värde under den här pandemin.

Anni sa...

Mäh! Är det för att du anses kunna leva som vanligt när du vaccinerats? Det kan ju i alla fall inte betyda direkt från första sprutan utan när någon sorts immunitet uppstått x antal veckor efter andra dosen?
Så mycket som blir så fel här!

Vonkis sa...

Anni
Jag tror inte de har tänkt på vad som händer med ekonomin efter sprutan. Det är ju lite speciellt för oss lärare som jobbar in sommarlovet under läsåret, den som har ett annat jobb kan ju strunta i att ta ut sin semester, jobba heltid och få ut hela sin lön när vaccineringen är klar.