tisdag, april 13, 2021

Den trehundraåttiosjunde dagen: En månad senare

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trehundraåttiosju i isolering. För exakt en månad sedan sådde jag fröer från akleja. De har stått ute på balkongen och sedan fått komma in i värmen, som det stod på fröpåsen att man skulle göra. Jag har tittat och tittat men inget har hänt så idag skulle jag slänga briketterna. Men tror du inte att när jag står där och har ställt undan några briketter, då ser jag att det minsann har börjat komma upp en liten liten grodd i en av dem! Närmare studier visade att ytterligare en har grott så det blev till att ställa tillbaka alla igen. Tyvärr sabbade jag märkningen så nu har jag ingen aning vilka fröer som hamnat var men det är ju en petitess i sammanhanget. 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så kul att de visar liv. Nu är de5 bara att hoppas att de tar sig ännu mer.
Min krasse har kommit upp. Några rätt långa och några så man bara anar dom.
/Marianne

Bloggblad sa...

Härligt! Och vilken rolig slump att jag också sått akleja! Jag föll för de ovanligt vackra färgerna på fröpåsen. Vid stugan växer det vilda rödlila och hemma i trädgården finns det blå (som bara har dykt upp, för många år sen).
Mina tog också lång tid på sig. Det går sakta ännu, för det är kallt om nätterna, men mina har kommit några millimeter längre. Luktärterna har kommit längst, sen rosenskäran och sist ligger astrarna, men dem sådde jag senare.

Ska bli kul att följa dina via bloggen.

Vonkis sa...

Marianne
Vi får hålla alla tummar vi har :-)
Har du krassen under någon lampa eller i fönstret?

Bloggblad
Akleja är en av mina (många) favoriter så det är roligt att äntligen ha en trädgård att kunna ha dem i. Har du dina ute? Jag har tagit in mina och nu när jag såg att några börjat gro har jag ställt dem under växtlampan.

Anni sa...

Hurra för växtkraft!

Vonkis sa...

Anni
Sannerligen! Och idag såg jag två nya som är på g.

Bloggblad sa...

Jag har dem på den inglasade altanen, men tar ändå in alla brickor med nysått när det är frostrisk.

Hörrudu, vi måste ju bara göra studiebesök hos varandra när smittrisken minskar!

Vonkis sa...

Bloggblad
Vad gör du med dem när de börjar växa? Det börjar komma små rötter utanför torvbriketten på några av mina, ska jag plantera dem i en liten kruka i väntan på att kunna sätta ut dem?