söndag, april 25, 2021

Den trehundranittionionde dagen: Dubbelseende

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trehundranittionio i isolering. Stackars slingerkrassen. Jag sådde dem nog alldeles för tidigt. Nu har de i alla fall fått komma i en större kruka med ny fräsch jord så kanske tar de sig vad de lider. I mitten satte jag en röd salvia.

Annars har det inte blivit mycket gjort idag, ryggen och ena knät har helt programenligt varit på dåligt humör idag. Men vad gör väl det när jag såg att Mash finns på Disney+? Visst den har inte stått emot tidens tand speciellt väl men den duger till att fördriva tiden med. Så det har blivit ett fönster med Mash och ett fönster med Den stora älgvandringen. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att krassen tar sig. De kan förhoppningsvis ta sig. Annars får du stoppa i nya frön. Det gjorde ja* i somras, så de blommade rätt sent, men de tidigare krassen tog sig också när de fick komma ut under äppelträdet.

Vi har inte startat är
Lgvandringen än, men följer på deras FB-sida. Iblan full i skratt åt de olika synpunkterna.
”Varför visar man skog och vatten, heter ju älgvandring... inte skogsvandring”.
”Blir inte älgarna skjutna nu, när jägarna får veta var de finns?”

Hoppas du får en bra vecka och att rygg och knä bestämmer sig för att ha bråkat klart nu.
/Marianne

Bloggblad sa...

Krasse gillar jag. Men har slutat med den sedan alla blad blev uppätna på den plantan jag vårdade så ömt för många år sen. Nån liten grön larv tog allt. Hämtade alla polare och hade fest.

Mina brickor med nyvakna små groddar åker in från altanen varje kväll nu. Litar inte på att balkongtaket står emot en minusgrad. Kall och blåsig vår är ju pandemitråkig! Dubbelt lidande. Fast jag är tacksam att jag fixar att promenera av mig rastlösheten i alla fall.

Vonkis sa...

Marianne
De har tagit sig lite i alla fall och är inte lika hängiga längre.

Bloggblad
Jag har haft krasse tidigare, just för jag hört att de lätt blir uppätna, men ville testa i år.

Det är lurigt med natttemperaturen nusom gärna håller sig runt nollan.

Anni sa...

Hoppas krassen mår bättre nu när jag kikar in! Jag har precis sått min, har liksom inte hunnit med tidigare eller så har andra frön fått gå före.

Vonkis sa...

Anni
Den har tagit sig lite men behöver nog varmare väder, den med. Nu har jag i alla fall sått några extra frön, kanske blir det något av dem.