onsdag, maj 04, 2022

Inte ens nära ett foto i timmen onsdag 4 maj

Välkommen till FotoBloggen

May the force be with you! Det är 4 maj så jag kunde inte låta bli. Det är Ett foto i timmen idag, här kommer min dag.

Kl. 05. Nyvaken, måste gå upp nu.

Kl. 06. Jag har fått låna en bil och då det är sopdag på min gata blev det till att åka lite tidigare till jobbet idag. Startar arbetsdagen med lite te och Den stora älgvandringen.

Kl. 07. Förbereder inför ett matteprov en klass ska ha idag.

Och sedan glömde jag helt av att fota på arbetet, det har varit möte, prov, samtal med kollegor och vårdnadshavare, rastvakt, läsgrupp i en klass, samtal med rektor, läsgrupp i en annan klass, lunch, mattelektion, resurstid i en klass, hjälpa en elev med matte efter lektionstid och så möte med arbetslag och rektor innan det var dags att åka hem.

Kl. 17. Hemma möttes jag av varm mat på bordet. Den ömma moderna hade kokat potatis, värm kalops (som hon lagade förra gången hon var och hälsade på) och tagit fram sommargurka jag gjorde igår. Det som blev kvar blir min matlåda imorgon.

Kl. 18. Den ömma modern stickar på en tröja till mig. Sedan hon kom ner i fredags har hon stickat ärmarna och så här långt på själva tröjan.

Kl. 19. För ganska många veckor sedan sådde jag lite ringblommor. Strax efter att fröerna börjat gro upptäckte jag att de fullkomligt kryllade av blomfluglarver i jorden så jag ställde ut asken som den var på balkongen. Tänkte att eftersom det är minusgrader på nätterna kan de frysa ihjäl därute. Så ringblommegroddarna har stått där, i minusgrader och enstaka snöfall. Och tydligen överlevt. Helgen som var satta jag ner dem i en av mina balkonglådor, och där verkar de inte må dåligt i alla fall.

Kl. 20. Imorgon ska Den ömma modern och jag till ByggMax för att inhandla lite virke. Det ska byggas en hylla i en gammal skraltig garderob i köket. Så vi mäter måtten längst in och längst ut, för att se så garderoben har räta vinklar. 

Kl. 21. Vi lyssnar på USAPodden och jag äter ett wienerbröd från Edmarks bageri i Ö-vik. De gör de godaste wienerbröden, det är sedan gammalt.

Kl. 22. Avslutar dagen med lite Trevor Noah. Andra som fotar sin dag hittar du här.

9 kommentarer:

Karoleen sa...

Kikar in på din dag, hoppas du får en fin dag!

Annika sa...

Kikar in på din dag, du är tidigt uppe du också ser jag.

Vonkis sa...

Karoleen
Det har det varit :-)

Annika
Det är så mycket som ska hinnas med innan det är dags att åka till jobbet :-)

marlino sa...

Kalops är ju så himla gott. 😊

Vonkis sa...

marlino
Det är det sannerligen :-)

Bloggblad sa...

Det är nog tur att jag inte är med på EFIT, för då hade det blivit utsikt från "holken" varje timme. Latare än latast och tröttare än tröttast. Men jag kom ihåg att pröva tipset om att lägga gammal kartong i botten där jag vill ha ringblommor och slänga kompost (stulen från bonden intill) uppepå för att göra en liten ny rabatt.
Sonen kom hem och berättade "anekdoter" från sin skola och jag piggnade till ungefär då. Men nu ska jag knoppa in. En liten anekdot: han får många komplimanger för att han har ett kors om halsen, ett litet, från konfirmationen, som han aldrig tagit av sedan ... 25 år är det nog. Alla elever som inte är muslimer på hans skola kommenterar det med ett leende.

Anni sa...

Klart att det är svårt att fotografera varje timme med ett jobb som ditt!
Ett tips - mät diagonalerna för att kolla att vinklarna är 90 grader. Att sidorna är lika långa räcker inte, även ett parallellogram har lika långa sidor ...

Anni sa...

Jo. Snygg tröja! Ursnygg faktiskt!

Vonkis sa...

Bloggblad
Ja, en bild från holken i timmen hade jag gärna hängt med på.

Jag gissar att det är ortodoxa elever som kommenterar korset, de brukar gilla kors :-)

Anni
Ibland kommer jag ihåg att ställa klockan varje timme men den här gången fungerade det inte. Vi försökte mäta sidorna också men just då var måttbandet som borta. Men men, det blev helt ok ändå :-)

är så glad över tröjan, och snart är den helt klar!