tisdag, maj 24, 2022

Går det så går det

Välkommen till OdlingsBloggen

Suzan och jag är inte direkt experter på det här med odling. Vi prövar oss i mångt och mycket fram och mer än en gång har vi sagt Går det så går det.

Måndag förra veckan blev det en efter-jobbet-tur till lotten för att bland annat så rödbetor och sockerärtor, vars frön legat i blöt under dagen. När jag kom till jobbet på tisdagen hittade jag min lilla ikeapåse med överblivna blötlagda sockerärtsfrön i väskan. Det kändes onödigt att bara slänga iväg dem så jag ordnade lite blomjord och behållare att så i. Sedan blev jag sjuk och hemma från jobbet i en vecka och kunde inte hålla koll på att sådderna inte torkade.

Så ni förstår hur glad jag blev när jag kom tillbaka till jobbet idag och möttes av sex stycken fina sockerärtsskott i klassrumsfönstret! Nu måste jag bara komma ihåg att ta med något stabilt att ta hem burkarna med imorgon. De här sockerärtorna ska jag ha på balkongen istället för blomma för dagen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lunchväskan kan väl fungera? Eller en skokartong.
Kul att skotten kommer. Kanske ska testa krasse i all fall. Nu ska jag ju vara hemma och kan sköta vattningen.

//Marianne

Vonkis sa...

Marianne
har tänkt ta dem i lunchväskan men jag behöver ha något i lunchväskan, typ en låda, som burkarna ska stå i för att göra transporten mer stabil.

Bloggblad sa...

Jag trodde det var luktärter...

Det var länge sen som jag sådde gröna ärter... nu kommer zucchinin och spagettipumpan och gurkmelonen att ta nästan all plats i mina sålådor.

Vonkis sa...

Bloggblad
En kollega trodde samma sak :-)

Gurkmelon låter spännande. Vi har en rad med sockerärtor efter ena långsidan.

Anni sa...

Tänk att sådant händer trots att man inte är där och pysslar och månar om sådderna! Hoppas att du fick hem dem oskadda!